Elektrisch rijden in Dongen onder landelijk gemiddelde

Foto: Pixabay License/Joenomias

Van alle auto’s in Dongen wordt 1,71% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is een stuk minder dan het landelijke gemiddelde van 2,26%.

Elektrisch en hybride
Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Op 1 april 2021 waren er ruim 177.000 elektrische auto’s en nog eens 110.000 plugin-hybride auto’s in ons land geregistreerd. Voor deze auto’s zijn er ruim 72.000 (semi)publieke laadpunten beschikbaar. Dat blijkt uit onderzoek van evplan.nl, het kennisplatform voor elektrisch rijden waarbij gebruik is gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor).

Elektrische auto’s in Dongen
In Dongen stonden op 1 april 14.350 personenauto’s geregistreerd bij het RDW. Daarvan staan er 136 (0,95%) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 110 (0,77%) als plug-in hybride auto. Van alle auto’s in Dongen wordt dus 1,71% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is dus een stuk lager dan het landelijke gemiddelde van 2,26%.

Laadpalen
De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in onze gemeente ligt op 0,25%. Dat betekent dat er 4 elektrische auto’s per laadpaal in Dongen zijn. Dat is iets lager dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal). Er zijn er in totaal 61 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. 48 laadpunten hiervan betreft publieke laadpalen waar iedereen gebruik van maken, 13 semi-publieke laadpalen die zich op privéterrein bevinden maar wel voor iedereen toegankelijk zijn zoals een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel. Er zijn geen snellaadpunten in de gemeente Dongen.

KLIK HIER voor het volledige onderzoek

Reacties