Marcel en Bibi door naar LEGO MASTERS finale

Foto: RTL

Tijdens de uitzending van zaterdagavond heeft Dongenaar Marcel de Jong zich samen met ‘scoutingmaatje’ Bibi Werter geplaatst voor de finale van LEGO MASTERS. Deze finale is aanstaande zaterdag 8 mei om 20.00 uur te zien op RTL4

Op het razend populaire TV programma LEGO MASTERS stemmen wekelijks op de zaterdagavond meer dan anderhalf miljoen Nederlanders op af. Samen met België, waar het programma wordt uitgezonden op de zender VTM, zijn er dat zelfs 3 miljoen. In de finale nemen Marcel, die afgelopen dinsdag nog fungeerde als jurylid bij de bouwchallenge tijdens Studio OPF, en Bibi het op tegen de duo’s Thomas & Roy en Jan & Julien

Nadat er in de vorige Star Wars uitzending geen eliminatie plaatsvond,, was het deze week tijd voor een eliminatie. De vier overgebleven koppels uit Lego Masters moesten alles op alles zetten om die felbegeerde finale te halen.

Tijdens de eerste opdracht mochten de kandidaten zelf bepalen wat zij gingen bouwen. Zij konden daarvoor echter geen gebruik maken van de rijke voorraad in de brickroom. In plaats daarvan moesten zij het doen met de steentjes uit de tweeënhalve meter hoge toren die klaarstond bij binnenkomst. Presentator Ruben Nicolai stootte deze ‘per ongeluk’ om waarna de deelnemers de steentjes voor het maken van deze opdracht zelf bijeen konden graaien. Marcel en Bibi maakten uit hun bijeen vergaarde voorraad steentjes een volière met ontsnapte vogel. De brickmaster toonde zich ‘een beetje teleurgesteld’ met de gemaakte bouwwerken, maar wees Marcel en Bibi wèl aan als winnaars van deze eerste opdracht.

Het winnende bouwwerk van Marcel en Bibi (videostill)

Daarmee verdienden zij het voordeel dat ze zelf mochten kiezen. Bij de eliminatie opdracht moest er een stadsdeel gebouwd worden en daarbij zowel duidelijk worden wat er overdag en ’s nachts gebeurt. Het duo koos voor het thema ‘wonen’ en mocht ook de andere thema’s toewijzen aan hun concullega’s. Met hun creatieve bouwwerk en origineel verhaal werden Marcel & Bibi ook bij deze tweede opdracht tot winnaar uitgeroepen, waarmee zij zich verzekerden van een plek in de finale. Het duo Marco en Ernesto werd uiteindelijk door de jury als minste beoordeeld. Zij zijn daarmee de laatste afvallers van dit seizoen.

Succes bij de finale Marcel en Bibi!!

 

 

 

 

 

Reacties