Een handgeknoopt tapijt voor ieder huis in Dongen!

Foto:

Ingezonden Wonende in Dongen zult u regelmatig de natuur in trekken. Het Brabantse landschap heeft vele facetten, onbekende pareltjes en gezellige dorpjes. Maar nu we inmiddels al een jaar binnen zitten en tegen ons interieur aan kijken, zal menig mens wel eens verlangen naar een nieuw uitzicht.

Door enkel een Perzisch tapijt toe te voegen maakt u elke kamer weer als nieuw! Bij iedere interieurstijl is wel een passend tapijt te vinden. Lees snel verder voor 5 redenen waarom u een Perzisch tapijt in huis moet halen!

Perzische tapijten zijn al tientallen jaren te vinden in diverse Nederlandse woningen. Sinds de tweede helft van de twintigste eeuw, toen de migrantenstoom vanuit het oosten op gang kwam, vlogen ook de Perzische tapijten Nederland binnen. Perzische tapijten Amsterdam zijn al eeuwenlang te zien in de prachtige grachtpanden van Amsterdam. De trend van Perzische tapijten komt sindsdien regelmatig terug. Het is immers een sfeervolle en warme toevoeging aan uw interieur!

Waarom moet ik een Perzisch tapijt?
We sommen de voordelen voor u op! Want denkt u bij een Perzisch tapijt alleen aan een verstoft rood tapijt met duizelingwekkend veel details? Dan heeft u alle 1001 andere opties, die de Perzische wereld te bieden heeft, nog niet gezien. Voor iedere interieurstijl is er wel een Perzisch tapijt te vinden. De een schittert met zijn details en uitgesproken kleuren, zoals Perzisch tapijt blauw, terwijl de ander bewonderd wordt om de vintage look en vale kleur. Perzische vloerkleden zijn in iedere kleur en kleurcombinatie te vinden. Ook de grootte van het tapijt kan geheel naar wens uitgezocht worden. Wat dacht u van een klein tapijtje aan de muur of een prachtig hoogpolig tapijt naast het bed?

Voor wie duurzaam wil leven
Aan de volgende generatie een leefbare wereld achter laten zou bij ons allen voorop moeten staan. Toch gaan we vaak op in de luxes van het alledaagse leven, waarbij ‘het oude’ vaak de deur uit gaat en bij het vuil belandt. Wie ook hierin bewust bezig wil zijn kiest voor het interieur geen polyester tapijt maar een handgeknoopt Perzisch tapijt! Vintage Perzische tapijten worden met de hand gemaakt, in tegenstelling tot polyester tapijten. Daarnaast is een Perzisch tapijt afbreekbaar in de natuur omdat het gemaakt wordt van natuurlijke materialen zoals wol, katoen en zijde. De kleuren worden gemaakt met mineralen, planten en insecten. Een Perzisch tapijt laat dus geen schade na aan de natuur.

Een handgeknoopt tapijt brengt daarnaast een wereld van symbolen, verhalen en een rijke geschiedenis met zich mee. Aan de meeste vloerkleden wordt jarenlang gewerkt. Het is een genot voor het oog als u de nauwkeurigheid van de details en kleuren bewondert. U haalt niet alleen een wereld aan verhalen in huis maar ook een bijzonder kunstwerk waarin u elke dag weer nieuwe details zult ontdekken!

Meest duurzame optie!
De grootste reden waarom Perzische tapijten zo duurzaam zijn is omdat ze heel erg sterk zijn. Er wordt extreem sterk katoen gebruikt en de kunstenaars weven de katoendraden dicht op elkaar. Wist u dat een Perzisch tapijt wel tachtig jaar lang mee kan gaan? Er zijn zelfs diverse Perzische tapijten te vinden die uit de 13e eeuw stammen! Wanneer een Perzisch tapijt – wegens plaatsgebrek – de deur uit gaat kan een ander er nog jaren van genieten! Zo geniet na u ook de volgende generatie van de schoonheid van Perzische tapijten! Een Perzisch tapijt na jaren verkopen is zelfs voordelig, deze worden, mits deze geen slijtageplekken vertoont, namelijk meer waard naarmate de jaren verstrijken.

De sfeervolle toevoeging die u miste
De laatste reden waarom Perzische tapijten een plaats verdienen in diverse huizen van Dongen is wel omdat deze de sfeer in een huis een boost geven. Wie zijn kale ruimte niet te vol wil hebben maar wel huiselijk, kiest voor een Perzisch tapijt aan de muur of op de vloer of zelfs voor een Perzische loper in de hal. Dit zorgt niet alleen voor een betere akoestiek maar ook voor een subtiele warme sfeer. Een Perzisch tapijt springt meestal niet direct in het oog, omdat hij verdwijnt onder meubels, maar geeft wel de warmte waar je elke dag met je blote voeten over heen wilt lopen! Hangt u uw tapijt aan de muur dan kunt u nog beter genieten van zijn schoonheid! Zo blijft hij bovendien ook langer mooi.

Genoeg reden dus om een Perzisch tapijt aan te schaffen. Voorlopig dienen we nog veel thuis te blijven. Een interieur om van te genieten is iedereen aan te raden. Het brengt sfeer, laat zich iedere dag bewonderen en is een duurzame en verantwoorde keuze!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen