Platina bruiloft (70 jaar) voor echtpaar Misseyer – Dozy

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Dinsdag bracht burgemeester Marina Starmans een felicitatiebezoek aan de heer Nico Misseyer en mevrouw Lucie Misseyer-Dozy. Zij vierden het unieke feit dat zij inmiddels 70 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Daarmee vormen zij een platina paar en dat is zelfs in deze tijd een unicum.

Nico Misseijer (94 jaar) en Lucie Misseijer-Dozy (90 jaar)  zijn beiden geboren op Java in voormalig Nederlands Indië. Ze wooden daar tot 1955 nadat ze de oorlog met Japan en de internering meemaakten. Hun liefde begon in Malang Malang waar ook hun eerste ontmoeting plaatsvond. In die plaats zijn ze later ook met elkaar verloofd en getrouwd. In voormalig Nederlands Indië zijn hun twee twee oudste kinderen geboren.

Nico werkte lange tijd bij bij de BPM in Surabaja. “Toen Nederlands Indië Indonesië werd zijn we voorgoed naar Nederland vertrokken en kwamen we in Nijmegen terecht, waar we zo’n 15 jaar hebben gewoond. In Nijmegen zijn onze volgende drie kinderen geboren” zegt Nico. “Ik werkte bij Rijnstaal in Arnhem en werd in 1970 overgeplaatst naar de VBF in Oosterhout.“ Hij werd daar, in de ‘buizenfabriek’ later bevorderd tot chef verkoopadministratie.

“Wij vonden een huis in Dongen, waar we aan het tuinieren begonnen“ vult Lucie aan. Ze denkt met veel plezier terug aan de tijd dat ze samen dansles volgden in rock & roll en ballroom. Ze maakten daar hun grote hobby van, namen deel aan danswedstrijden en behaalden een kast vol bekers. Met trots zegt Lucie dat ze zelf haar bijpassende kleding maakte voor deelname aan de wedstrijden. Bijna twintig jaar geleden kreeg Lucie gezondheidsproblemen en het paar werd daarmee als het ware gedwongen om te stoppen met dansen . Nico was op 65 jarige leeftijd al gepensioneerd. Momenteel worden ze goed verzorgd door medewerksters van ‘Uw Assistent’ en wonen zij nog steeds met veel plezier in hun eigen huis.

Met dank aan: Piet Eelants (dongenhomespot)
Foto’s: Pix4Profs/Jan Stads

Reacties