Het kabinet overweegt heropening van de terrassen en wil de avondklok afschaffen vanaf 21 april.

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Het kabinet overweegt heropening van de terrassen en wil de avondklok afschaffen vanaf 21 april. Dat bevestigen Haagse bronnen woensdag na een bericht van RTL Nieuws. Het Outbreak Management Team (OMT) moet zich nog wel eerst buigen over deze versoepeling van de coronamaatregelen. Dit is ook afhankelijk van hoe de besmettingscijfers zich de komende week verder ontwikkelen.

Minister Ferd Grapperhaus sprak dinsdag weer met de burgemeesters van het Veiligheidsberaad. Na afloop zei hij al dat het kabinet werkt aan een openingsplan. “Per 20 april kunnen we stappen zetten”, aldus de minister.

Het kabinet heeft een concept-openingsplan om in vijf of zes stappen toe te bewegen naar een zomer zonder coronamaatregelen of met alleen de basismaatregelen, zoals afstand houden, handen wassen en thuisblijven bij klachten, meldt RTL Nieuws.

Naast het heropenen van de terrassen en het einde van de avondklok worden een aantal andere versoepelingen overwogen, waaronder het uitbreiden van het aantal bezoekers dat thuis mag worden ontvangen, van één naar twee, en het hervatten van fysiek voortgezet en middelbaar onderwijs.

Dinsdag 13 April is er weer een persconferentie.

Bron: RTL nieuws

Reacties