Nieuwe Cambreurgebouw opgeleverd

Foto:

Afgelopen vrijdag was het voor directie en medewerkers van het Cambreur College met recht een Goede Vrijdag. Met het ondertekenen van enkele processen-verbaal door de directie van OMO en de aannemer werd het nieuwe gebouw officieel overgedragen aan de gebruikers.

Onder hoogspanning werd er gewerkt om deze dag ook daadwerkelijk het gebouw te kunnen opleveren. Iets meer dan dertien maanden is er gebouwd. Op 5 maart 2020 werden de bouwwerkzaamheden opgestart en iets meer dan een jaar later kan het prachtige en functionele nieuwe Cambreur College al in gebruik worden genomen. Bij het officiële  en feestelijke moment waren de betrokken aannemers, de directie van het Cambreur Coillege, vertegenwoordigers van de overkoepelende Stichting OMO aanwezig, evenals de architect, ‘bouwpastoor’ Cor Willemse en  enkele medewekers van de diverse bouwers.

Bezoek van de gemeenteraad en medewerkers van de gemeente Dongen
Een week eerder mochten burgemeester Marina Starmans en de drie wethouders al een kijkje nemen, samen met de leden van de gemeenteraad. “Mooi, stijlvol, licht, ruimtelijk en met een bepaalde prettige rust” typeert burgemeester Starmans het nieuwe Cambreur. Wethouder Eline van Boxtel noemt het een parel die nog verborgen ligt achter het huidige hoofdgebouw, maar na de zomervakantie zichtbaar wordt. “Het wordt een gebouw van en voor Dongen, waar we echt trots op mogen zijn.” Op de voorgevel prijkt de naam cambreur, in witte doosletters die ’s avonds mooi van binnenuit verlicht zijn.

Verhuizing
Op 30 april hebben de Cambreurleerlingen vrij, zodat alle collega’s het materiaal dat in het hoofdgebouw opgeslagen is kunnen uitzoeken en inpakken. Op maandag 3 mei start de verhuizing en in drie dagen klaart het verhuisbedrijf deze klus. Daarna wordt er uitgepakt en ingericht, zodat er na de vakantie op 17 mei een rondleiding aan de leerlingen gegeven kan worden, op maandagmiddag  de examens kunnen starten en op dinsdag met de reguliere lessen.

Inrichting
De aankleding van het gebouw zal de komende weken verder vorm krijgen. De kleuren van de afdelingen zijn al wel zichtbaar in kluisjes en vloerbedekking. Deze worden doorgetrokken in visuals en meubilair. De mavo kleurt in warm oranje, de havo in sprekend geel en het vwo in een  blauwe tint. De personeelskamer en de collegezaal vormen de verbinding met buiten. Hier komt de roestkleur van het cortenstaal terug.

Sloop
Op 1 juni begint de sloop van het huidige hoofdgebouw, dat eerst rustig gestript wordt. Examens en lessen zijn immers gewoon op weinig afstand bezig. In de grote vakantie zal het echte sloopwerk plaatsvinden.

Cambreurpark
De voortuin van het hoofdgebouw wordt flink groter. Het wordt bijna een park. Zeker als het terrein voor gebouw B erbij betrokken zou kunnen worden. Deze plannen worden uitgewerkt en voorgelegd aan de gemeente. Ook een delegatie van de buren denkt actief mee. Niet alles zal gerealiseerd kunnen worden in een keer, maar het streven is om de basis alvast te kunnen realiseren. Ook wordt de mogelijkheid onderzocht om de mozaïeken hierin een plekje te geven.

Reacties