4 tips voor rustig thuiswerken tijdens Corona

Foto: Pexels

Ingezonden Het advies van de overheid luidt nog steeds dat mensen waar mogelijk nog steeds thuis moeten werken en het kantoor het liefst zoveel mogelijk moeten vermijden. Dit klinkt helaas vaak wat makkelijker dan het in werkelijkheid is. Soms mis je de nodige concentratie als je thuis aan de keukentafel zit te werken en daarom hier vier tips om het thuiswerken zo productief mogelijk te maken!

1. Vermijd de keukentafel en de bank
Het klinkt heel verleidelijk om aan de keukentafel te gaan zitten of om op de bank te gaan hangen met je laptop. Toch gaat dit vaak gepaard met een verminderde concentratie. Richt daarom een werkplek in waar je geen afleiding hebt en waar je goed rechtop kunt zitten werken. Je zult zien dat dit veel uitmaakt en dat je werkdag ook echt zo aanvoelt. Heb je geen aparte kamer? Richt dan een hoekje in de kamer in als werkplek. Plaats hier een bureau en hang een leuk schilderijtje op.

2. Laat de oppas aan huis de kinderen afleiden
Het is natuurlijk heel gezellig om je kinderen tijdens je werkdag om je heen te hebben, maar ze kunnen je ook flink afleiden. Daarom kan het slim zijn om je werktijden af te wisselen met je partner of een oppas aan huis te regelen. Heb je geen oppas in je eigen netwerk, dan kun je kijken op een online oppasplatform zoals Oppasland. Hier heb je keuze uit veel oppassers in Dongen die je graag helpen tijdens je drukke werkdag.

3. Maak een planning
Om je dag productief te maken en te houden is ook een duidelijke planning van belang. Bepaal wanneer je begint met werken, wanneer je pauzes hebt en wanneer je stopt. Als je dit niet doet, heb je kans dat je te weinig doet of juist te lang doorwerkt. Dat laatste klinkt niet gelijk als een probleem, maar als je je pauzes vergeet gaat dat ten koste van de productiviteit. Maak daarom met jezelf en je gezin duidelijke afspraken over de werktijden en de pauzes. Bonustip: ga even lekker naar buiten in de pauze. Een luchtje scheppen doet wonderen voor je concentratie na de pauze.

4. Dag pyjama en joggingsbroek
De laatste tip die erg belangrijk kan zijn voor een productieve werkdag, is: kleed je aan! Dit klinkt heel vanzelfsprekend, maar veel mensen vinden die joggingsbroek na verloop van tijd toch wel verleidelijk. Doe het niet! Door je te kleden alsof je een vrije dag hebt, ga je je ook wat minder productief voelen. Kleed je ’s ochtends daarom gewoon aan alsof je een dag naar kantoor gaat. Die joggingsbroek of pyjama ligt braaf op je te wachten voor je vrije tijd. Heb je iets om naar uit te kijken!

 

Reacties