Voedselbank krijgt eigen ruimte op terrein van Eagle Shelter

Foto: Flickr

De voedselbank krijgt een eigen gebouwtje op het terrrein van de Eagle Shelter aan de sportzone. Daarmee is het huisvestingsprobleem van de voedselbank opgelost.

Wethouder Eline van Boxtel kon het goede nieuws met gepaste trots donderdag aan de gemeenteraad melden. ‘Ik ben enorm blij dat onze inspanningen tot concrete resultaten hebben geleid. Maandag hebben Eagle Shelter, Casade, de Voedselbank en de gemeente een intentieovereenkomst getekend waarin staat dat de voedselbank als gastgebruiker op het terrein van de Eagle Shelter mag komen.’

Door: Bernadette Klerx

Een aantal weken geleden trok de gemeenteraad aan de bel omdat de voedselbank dakloos dreigde te worden. De voedselbank moest eigenlijk per 1 maart het huidige onderkomen aan de Planetenstraat verlaten. Dat pand is eigendom van Casade en die wil het pand slopen om plaats te maken voor woningen. De huur was vorig jaar juli al opgezegd, maar het was de Voedselbank nog steeds niet gelukt een nieuw dak boven haar hoofd te vinden.

Er volgde mede op aandringen van de gemeenteraad een hectische zoektocht naar een nieuw onderkomen, waarbij de gemeente en Casade verschillende opties in beeld hadden gebracht, zoals een ruimte bij het Heuvelpark en het voormalige postkantoor. Deze vielen om uiteenlopende redenen echter allemaal af. Eagle Shelter had inmiddels laten weten veel interesse te hebben en open te staan voor initiatieven om huisvesting van de voedselbank mogelijk te maken.

Voor de voedselbank was het heel belangrijk om een eigen ruimte te hebben. Die wens gaat nu in vervulling. In Dongen maken zo’n 40 gezinnen gebruik van de voedselbank. Tot de verhuizing naar het terrein van de Eagle Shelter blijft de voedselbank nog in het pand aan de Planetenstraat.


Reacties