Ingezonden: ‘Kiezers bedankt!’

v.l.n.r. Joeri de Jong, Marieke Schouten, Henriet Jespers - van Dongen
Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Ingezonden door D66 Dongen

Kiezers in Dongen bedankt!
Tot onze grote blijdschap werd D66 vorige week tijdens de Tweede Kamer verkiezingen de tweede partij! Zoals verwacht bleef de VVD van premier Mark Rutte de grootste partij, zowel landelijk, als in Dongen. Wij feliciteren onze VVD-collega’s in Dongen met dit mooie resultaat.

De 24 landelijke zetels en 14,9% van de Dongense stemmen die D66 haalde overtroffen echter onze eigen verwachtingen. Wij willen jullie dan ook allemaal hartelijk bedanken voor jullie vertrouwen in D66 en voor alle felicitaties en leuke berichtjes die we ontvingen! Sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 doen wij in Dongen ons uiterste best om D66 te vertegenwoordigen en jullie stem te laten horen. Dit was zeker de eerste jaren niet makkelijk, omdat de samenwerking met de coalitie maar moeizaam op gang kwam. Inmiddels lijken de verhoudingen wat verbeterd en staan we meer voor elkaars ideeën open, al zijn we er wat D66 betreft nog lang niet.

Ons doel is een veel modernere manier van besturen waarbij de inwoners van Dongen zo vroeg mogelijk actief betrokken worden bij voor hen belangrijke onderwerpen. Daarnaast vinden wij dat de rol en positie van de gemeenteraad hersteld moet worden. Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan het opstellen van een breed gedragen akkoord op hoofdlijnen aan het begin van een nieuwe bestuursperiode. In de 4 jaar hierna zullen er dan per onderwerp meerderheden gevonden moeten
worden. Met andere woorden: partijen stemmen voor een idee, omdat ze het een goed idee vinden en niet omdat ze aan een coalitieafspraak gebonden zijn.

Wat D66 betreft is er in Dongen dus nog veel werk aan de winkel. Wij hebben in januari dan ook het besluit genomen om op 16 maart 2022 opnieuw mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen. Dit betekent dat we inmiddels begonnen zijn met de voorbereidingen. Zo werken we aan een nieuw verkiezingsprogramma. Hierbij willen we graag de wijkraden, verengingen, maatschappelijke organisaties en ondernemers in Dongen betrekken. Maar uiteraard ook de inwoners.

Dus heeft u een goed idee of is er iets dat u heel belangrijk vindt voor de toekomst van Dongen? Laat het ons dan weten! Dat kan op dit moment het makkelijkste via de mail: [email protected]. Uiteraard hopen wij u, zodra de Coronamaatregelen dit toelaten, ook weer “live” in het dorp te ontmoeten. Op het Looiersplein, in uw eigen wijk of buurt, bij de sportvereniging, of gewoon tijdens het boodschappen doen, of op het schoolplein. Spreek ons dan gerust aan. En bent u enthousiast over de ideeën van D66 en wilt u zelf graag een actieve bijdrage leveren aan de politiek in Dongen? U bent uiteraard van harte welkom!

De fractie van D66 Dongen,

Marieke Schouten, Joeri de Jong en Henriet Jespers – van Dongen

Reacties