Welke woorden horen er volgens jou op ’t Donges Léesplangeske 2.0?

Foto:

Het is inmiddels ruim zes jaar geleden dat ’t Donges Léesplangeske in een tastbare versie uitgebracht werd en inmiddels hebben vele Dongenaren al een exemplaar van dit fraaie stukje Dongense nostalgie in huis.

Op de eerste editie van ’t Donges Léesplangeske zijn de Dongense versies te vinden van 18 woorden, die veelal afkomstig zijn uit het verleden. Bij uitgever dongen.nieuws.nl leeft daarom al enige tijd het idee om een tweede versie te maken, waarop ook ruimte is voor die typisch Dongense woorden en begrippen, die we op het eerste Donges Léesplangeske nog missen. En u kunt als regelmatige bezoekers van dongen.nieuws.nl en/of de bijbehorende facebookpagina, volop meedenken over de uiteindelijke woorden die op het Donges Léesplangeske 2.0 zullen verschijnen.

Oproep
Welke woord hoort er volgens jou écht bij op deze tweede uitgave? Wat is zo typisch Dongens dat het niet mag ontbreken op deze nieuwe versie? Stuur jouw idee hierover naar [email protected] of plaats het onder het facebookbericht. Er zijn geen restricties dus zowel oude als nieuwe woorden zijn welkom, als het maar een duidelijke link met Dongen heeft. Uit alle reacties en voorstellen wordt een selectie gemaakt van 18 woorden, die uiteindelijk zullen belanden op ’t Dongens Léesplangeske 2.0. Deze zal dan te koop zijn bij   www.dongensedingen.nl, de webshop waar een groot assortiment aan producten en cadeau artikelen met een Dongens tintje te verkrijgen is.

Het Donges Léesplangeske 2.0 zal worden voorzien van passende illustraties die kunstenaar Peter Nuijten speciaal voor deze editie zal gaan maken. Hou je niet in en laat wetren welk woord er volgens jou niet op het Donges Lésplangeske 2.0 mag ontbreken

 

Reacties

Cookieinstellingen