Handige tips voor de kantoorinrichting van een klein kantoor

Foto:

Ingezonden Als startende ondernemer of als klein bedrijf wordt er vaak besloten om niet direct plaats te nemen in een groot kantoor. Meestal wordt er gekozen voor een kleinere ruimte. Aangezien de ruimte niet groot is, is het van belang om rekening te houden met de kantoorinrichting. Dit om ervoor te zorgen dat het kleine kantoor optimaal wordt benut.

Door rekening te houden met verschillende facetten tijdens de kantoorinrichting kun je ervoor zorgen dat je kantoor niet zo klein lijkt. Denk bijvoorbeeld aan het juiste kantoormeubilair, natuurlijk daglicht en welke opbergkasten je gebruikt.

Juiste kantoormeubilair bij kantoorinrichting
Huur je een kantoorruimte in Rotterdam? Of zit je op je zolderkamer in Groningen? Door de ruimte gezellig aan te kleden, creëer je een bepaalde sfeer. Een schilderij, bank, tafel of een kast kan hierin het verschil maken. Maar pas hier wel mee op! Te veel meubels zorgen ervoor dat je niet veel ruimte overhoudt.

Kantoorinrichting is niet gemakkelijk in een kleine ruimte. Je zal keuzes moeten maken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een groot bureau. Een groot bureau kan namelijk ingezet worden voor meerdere doeleinden. Je kan er bijvoorbeeld aan werken, maar je kan er ook klanten aan ontvangen. Dus wil jij aan de slag gaan met de kantoorinrichting van een klein ruimte? Houd er rekening mee dat het meubilair in te zetten is voor meerdere doeleinden, zodat je meer ruimte overhoudt.

Ergonomisch werken op kantoor
Ongeacht je in een groot of klein kantoor zit, het is belangrijk om rekening te houden met de ergonomie tijdens de kantoorinrichting. Waarom? De ergonomie in het kantoor zorgt ervoor dat je de juiste houding aanneemt om een langere tijd te zitten.

Maar hoe houd je rekening met de ergonomie tijdens de kantoorinrichting in een klein kantoor? Investeer in een goede bureaustoel. Daarnaast kun je beter werken achter een computer, dan een laptop. Met een los toetsenbord blijven je armen goed gebogen en staat het beeldscherm ver genoeg van je af. Ook kun je zit-sta bureaus aanschaffen. Zit-sta bureaus leiden tot een gevarieerde werkhouding en dit leidt tot minder klachten en een productieve werkhouding.

Ruimte creëren door natuurlijk daglicht
Ook is het van belang om rekening te houden met natuurlijk licht tijdens de kantoorinrichting. Geen natuurlijk kan ervoor zorgen dat je sneller vermoeid raakt, waardoor de concentratieproblemen krijgt. Maar ook kan te weinig daglicht zorgen voor hoofdpijn en een verhoogd stressniveau. Daarnaast beperkt te weinig daglicht ook de creativiteit en dat wil je niet. Daarom is het belangrijk om de ruimte voor de ramen open te houden. Plaats het bureau richting het raam om een open ruimte te creëren en meer daglicht te ontvangen. Dit geeft je ook de mogelijkheid om de benen te strekken en dit is beter voor de ergonomie in jouw kantoorruimte.

Kantoorinrichting met hoge kasten
Heb je tijdens het kantoorinrichting proces gekozen voor een groot bureau? Dan is het verstandig om geen brede kasten aan te schaffen. Brede kasten nemen veel vloeroppervlakte in beslag en die oppervlakte is juist belangrijk in een kleinere kantoorruimte. Toch kasten nodig? Ga voor smalle en hoge kasten. Hierdoor creëer je toch opbergruimte, en houd je ook nog eens vloeroppervlakte over.

Kies voor wit!
Dat wit afkleedt is niet alleen het geval bij kledingstukken, maar ook bij kantoorinrichting is dit van toepassing. Wit weerkaatst het licht, waardoor de ruimte groter lijkt. Daarnaast is wit ook eenvoudig te combineren met andere kleuren en materialen. Door wit te combineren met andere kleuren, krijg je een strak kantoor met een goed verzorgde uitstraling. En dat is wat je wil als je klanten gaat ontvangen!

Ben jij benieuwd wat Kato Projecten kan betekenen voor jouw kantoorinrichting? Neem gerust contact met ons op.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen