Nieuw openbaar trapveldje aan Sportlaan

Foto: Pixabay License

De gemeente laat een nieuw openbaar trapveldje voor de jeugd aanleggen aan de Sportlaan. Het gaat om een stuk grond tussen de velden van voetbalvereniging DVVC en de Eagle Shelter. De grond is eigendom van de gemeente.

Het nieuwe trapveldje komt in de plaats van het Hertog-Janveld; dit veld, naast de accommodatie van Olympia ’60, wordt nu gebruikt als openbaar trapveld, maar wordt straks toegevoegd aan de velden van Olympia ‘60. Daarmee wordt het capaciteitsprobleem van de voetbalvereniging opgelost. Wethouder René Jansen is superblij met deze oplossing. ‘De gemeenteraad wilde per se een openbaar trapveldje in die omgeving behouden, maar Olympia kampt ook al heel lang met een tekort aan velden. Fijn dat dit nu zo afgerond kan worden.’

Door: Bernadette Klerx

Hertog-Janveld populair bij jeugd en Olympia ‘60
Het Hertog Janveld is al jaren enorm populair bij de jeugd als trapveldje en het wordt ook intensief gebruikt. Maar ook Olympia ‘60 maakte al langere tijd gebruik van dit veld voor trainingen. De voetbalvereniging wil het Hertog-Janveld graag bij hun accommodatie voegen om zo definitief verlost te zijn van het tekort aan velden. In de gemeenteraad is het Hertog-Janveld meerdere malen onderwerp van discussie geweest. De raad had begrip voor de wens van Olympia ’60, maar vond het ook heel belangrijk dat er in die wijk een openbaar trapveldje bleef; buurtonderzoek had uitgewezen dat daar zeker behoefte aan was. De uitdaging was dus om met een goede oplossing voor beide partijen te komen.

Win-winsituatie
En dat gebeurde ook. Tijdens de begrotingsbehandeling in november kwam de raad zelf met een mogelijke oplossing op de proppen: het stukje grond tussen DVVC en Eagle Shelter zou als trapveldje geschikt te maken zijn. De raad was ook bereid het benodigde geld hiervoor te halen uit het ‘potje van de raad’. Dat is een bedrag van € 75.000, dat de raad ‘vrij’mag besteden: de raad bepaalt waarvoor dat geld ingezet wordt. Als dat plan kans van slagen had, kon het Hertog-Janveld naar Olympia ’60 en blijft de jeugd een openbaar trapveldje houden. Een win-winsituatie dus. De raad stuurde het College vervolgens naar huis met de opdracht de mogelijkheden en financiering van dit voorstel te onderzoeken.

En dat heeft ze inmiddels gedaan. Met een positief resultaat. Het College heeft besloten hieraan mee te werken. Op het betreffende perceel grond wordt een trapveldje aangelegd van 25×50 meter met twee doelen. Dat gaat € 14.500,- kosten en dit geld zou dan gehaald moeten worden uit het ‘potje van € 75.000’. Dit bedrag is al in de begroting opgenomen. De raad stelde eerder voor om de kosten te dekken uit de opbrengsten van de robotmaaiers. Maar dat is volgens de wethouder nog een stap te ver. ‘De inzet van robotmaaiers levert besparingen op, want er is minder geld nodig voor onderhoud, maar die besparingen zijn pas over een paar jaar zichtbaar in de begroting. Dat geld kan ik nu dus nog niet inzetten. De financiering moet dus komen uit het vrij besteedbare potje. En daar moet de raad uiteraard nog definitief over beslissen.‘ Dat voorstel gaat in maart naar de gemeenteraad.

Nieuw veldje klaar in oktober/november
Wethouder Jansen: ‘Als de raad heeft ingestemd, kunnen we snel beginnen met inzaaien van het gras. Dat moet dan gaan groeien en dat duurt even, want het moet wel goed stevig gras worden. Als het dan meezit, kan het veldje in oktober/november in gebruik genomen worden. Tot die tijd blijft het Hertog-Janveld beschikbaar als openbaar trapveldje. Later in het jaar gaat er dan nog een apart voorstel naar de raad om het Hertog-Jan veld definitief toe te voegen aan Olympia ’60, want dat moet natuurlijk formeel goed geregeld worden’.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen