Gemeente loodst winkeliers en ondernemers door zware coronatijd

Foto: Pixabay License/Pexels

De coronacrisis trekt ook op de Dongense winkeliers en ondernemers een zware wissel. De gemeente doet er dan ook alles aan om hen te ondersteunen. Dat werd duidelijk uit de antwoorden van de wethouders Eline van Boxtel en Petra Lepolder op vragen van het CDA.

‘Ook Dongense winkeliers en ondernemers hebben de noodklok geluid. Hoe gaat het met hen en welke actie onderneemt de gemeente om hen te steunen’, wilde raadslid André Vonk weten.

Door: Bernadette Klerx

De situatie voor Dongense winkeliers en ondernemers laat een wisselend beeld zien. ‘Sommige winkels draaien beter dan ooit tevoren zoals de supermarkten, en andere hebben het juist ontzettend zwaar, bijvoorbeeld de kledingwinkels en de horeca natuurlijk’, vatte wethouder Van Boxtel de huidige stand van zaken samen. ‘Die signalen komen ook bij de centrummanager binnen, met wie wij intensief contact hebben. Maar daarnaast houden wij zelf ook regelmatig intensieve belrondes naar alle winkeliers. We vragen hoe we ze kunnen helpen en we wijzen op de steunmaatregelen van het Rijk. We zorgen ook dat we goed bereikbaar zijn en dat er korte lijnen zijn met onze bedrijfsfunctionaris.

‘Op verzoek van de winkeliers hebben we enkele weken terug tijdens de rellen extra boa’s ingezet om zo voor hen een veilig gevoel te creëren.
Daarnaast zijn we toch ook verder gegaan met het uitrollen van een visie voor het centrum zodat we straks na deze coronaperiode snel door kunnen met de versterking van het centrum’, aldus wethouder Van Boxtel, die met name de contacten onderhoudt met winkeliers en ondernemers in het centrumgebied.

Wethouder Petra Lepolder heeft vooral contacten met de Dongense bedrijven buiten het centrum. Zij gaf aan dat ze regelmatig digitaal op de koffie gaat met Dongense ondernemers om hen een hart onder de riem ste steken.’ Ik hoor gelukkig niet al te negatieve verhalen’, kon ze de gemeenteraad melden. ‘ De bedrijven hebben het wel minder druk, maar de situatie is nog niet alarmerend. Het is mij in ieder geval niet bekend dat er bedrijven op omvallen staan. Het mooiste verhaal dat ik gehoord heb is van een ondernemer in de evenementenbranche, die zijn oude beroep weer opgepakt heeft om het salaris van zijn werknemers door te kunnen betalen. Nou, dan heb je echt hart voor je personeel, dat vind ik heel mooi’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen