De buurtbus rijdt weer!

Foto:

De buurtbussen in Oost- en West Brabant gaan vanaf 1 maart 2021 weer rijden. De Buurtbussen zijn aan het begin van het jaar al voorzien van de nodige extra maatregelen zodat ze weer veilig ingezet kunnen worden. Ook gaat per 1 maart 2021 het voortgezet onderwijs en het mbo deels open. En, omdat ook scholieren en studenten gebruik maken van de buurtbus, gaan een flink aantal Buurtbus-lijnen weer volledig rijden.

Plan je reis met de reisplanner
Vanaf vrijdag 26 februari 2021 zijn de aanpassingen zichtbaar in alle reisplanners. Plan je reis altijd vlak voor vertrek of check hier de dienstregeling.

Weer veilig reizen met de buurtbus
Om de Buurtbussen weer in te kunnen zetten was het nodig een aantal technische aanpassingen door te voeren. Het gaat daarbij om het uitrusten van de bussen met een kuchscherm en het aanbrengen van een extra dak-ventilator voor luchtafvoer en een actieve filterunit (HEPA-filter). Met deze aanpassingen zijn de buurtbussen technisch voldoende toegerust om weer veilig ingezet te worden.

Net als in de reguliere bussen kunnen ook in de Buurtbussen net zoveel reizigers mee als er officieel zitplaatsen in het voertuig zijn. In één van de buurtbustypes wordt in verband met de afstand tot de chauffeur de eerste stoel voorin nog ‘afgeplakt’. Daarmee worden die specifieke busjes voor maximaal 7 personen in plaats van voor 8 personen geschikt. Met de huidige reizigersaantallen is het (nog) niet de verwachting dat de busjes vaak maximaal bezet worden. Uiteraard adviseren we de reizigers daar waar mogelijk de afstand tot elkaar in acht te nemen en is het gebruik van een mondkapje verplicht.

Reizen met de buurtbus met een rolstoel
Let op: vanwege de coronamaatregelen nemen de buurtbussen tot nader bericht geen rolstoelen mee. Dit, omdat de chauffeur onvoldoende afstand kan bewaren van de reizigers bij het in- en uit vervoeren van de rolstoel. Onze medewerkers van de klantenservice denken graag met je mee over een alternatief. Neem contact op met de klantenservice als je met een rolstoel mee wil met de buurtbus.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen