Dalend aantal besmettingen in Dongen zet door

Foto: Pixabay License/geralt

Vandaag heeft het RIVM de nieuwe coronacijfers naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat er in Dongen sprake is van 103 COVID-19 besmettingen in de periode van 13 tot en met 26 januari. Dat is een verdere daling vergeleken met de twee weken daarvoor, toen de teller in Dongen op 174 besmettingen stond.

De cijfers die het RIVM dinsdag heeft gedeeld zijn bijgewerkt t/m 26 januari. In de laatste twee weken van 2020 was het aantal besmettingen met 264 aanzienlijk hoger dan in de afgelopen vier weken. Er werden de afgelopen twee weken volgens de cijfers van het RIVM geen personen uit Dongen opgenomen in het ziekenhuis met corona. Ook overleden er volgens het RIVM in deze periode geen Dongenaren aan corona.

 

In totaal ruim 160 duizend mensen gevaccineerd
In de week van 18 t/m 24 januari zijn ruim 80 duizend mensen gevaccineerd. Dit zijn voornamelijk zorgmedewerkers. Ook bewoners van instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking en verpleeghuizen ontvingen een eerste prik. Alle gevaccineerde mensen moeten nog een tweede vaccinatie krijgen voor optimale bescherming. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu publiceert sinds 19 januari wekelijks een update met cijfers uit het vaccinatieprogramma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen