Dongen moet voor Coronaprik voorlopig naar Waalwijk

Foto: Pixabay License/wir_sind_zwei

Dongenaren zullen voor de Coronavaccinatie in eerste instantie waarschijnlijk naar Waalwijk moeten. Dat geldt niet voor bewoners van de Volckaert (tegenwoordig Mijzo). Die worden gewoon op de Volckaert geprikt.

Dat antwoordde burgemeester Starmans op vragen van VVD-raadslid Pieter Brooijmans. Hij wilde weten of Dongen ‘klaar was’ voor vaccinatie. Eerder had de gemeente Dongen De Salamander aangemeld als mogelijke vaccinatielocatie. Dit op verzoek van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant; die had alle gemeentes in de regio gevraagd een voordracht te doen voor mogelijke priklocaties. Sporthal De Salamander heeft de ruimte en is geschikt te maken voor acht priklijnen.

Door: Bernadette Klerx

Salamander nog niet uit beeld
Maar de sporthal zal in eerste instantie dus nog niet daarvoor ingezet gaan worden.
Dat wil overigens niet zeggen dat de Salamander als priklocatie buiten beeld is. Het kan best zijn dat de sporthal in een later stadium alsnog als priklocatie gebruikt gaat worden, liet de burgemeester weten. Waar de Dongenaren in Waalwijk naar toe moeten, is nog niet duidelijk.

Handhaving verloopt ‘best goed’
De burgemeester kon ook meedelen dat de handhaving van de coronamaatregelen in Dongen best goed verloopt. Dongen kan nu twee extra BOA’s inzetten, maar verbaliseren hoeft niet al te vaak. ‘Het is relatief rustig in Dongen, de handhaving gaat eigenlijk best goed’, kon de burgemeester de gemeenteraad melden.

Activiteiten voor jeugd
Zoals heel Nederland worstelt ook Dongen zich door de coronacrisis heen. En dat houdt ook de Dongense gemeenteraad bezig. Zo vroeg D66-raadslid Marieke Schouten nog eens extra aandacht voor de jeugd en jongeren. Ze wilde weten of er inmiddels al wat extra’s gedaan wordt om ook deze groep, die het heel zwaar heeft, enig perspectief te bieden. Voor de afgelopen kerstvakantie stonden er al wat activiteiten op stapel, maar die moesten door de strengere maatregelen alsnog afgeblazen worden.

Wethouder Van Boxtel kon nu verheugd melden dat er inmiddels wekelijks zo’n 30 jongens en 30 meisjes hun weg hebben gevonden naar activiteiten van de welzijnsorganisatie. ‘ContourdeTwern heeft van ons € 6.500 gehad om activiteiten voor de jeugd op te zetten. En dat loopt nu. Via scholen en ContourdeTwern blijven we de jeugd benaderen en aansporen om mee te doen’, vertelde de wethouder.

 

 

Reacties