Fruit- en groentepakketten voor Voedselbank Dongen

Foto: Pixabay License/JerzyGorecki

Voedselbanken hebben het door Corona niet makkelijk. Het aantal klanten neemt toe, maar het aangeboden voedsel wat ze ontvangen is veel minder. Mensen hamsteren meer tijdens het boodschappen doen en de restaurants zijn dicht. Daardoor blijft er minder voedsel over wat normaal gesproken naar de Voedselbank gaat.

Samenwerking lokale ondernemers
Landelijk is in december een actie gestart om de Voedselbanken in Nederland te steunen. De gemeente Dongen wil hier ook haar steentje aan bijdragen. Dit doet de gemeente niet door een gelddonatie maar door gezonde en verse pakketten met groente en fruit aan te bieden. Hiervoor is de samenwerking gezocht met drie Dongense ondernemers: Paul de Groenteman, In ’t Groen groente en fruit en Biologische winkel Natuurlijk Henriëtte. Hierdoor worden ook de lokale ondernemers ondersteund.

Fruit- en groentepakketten
De ondernemers leveren vijf weken lang elke vrijdag 51 pakketten met kant en klare fruit- en groentepakketten ter waarde van €10 per pakket af bij het afgiftepunt van de voedselbank in Dongen. Vanuit de gemeente Dongen wordt de actie bekostigd uit het Corona noodfonds. Hierdoor hebben de inwoners van Dongen die gebruik maken van de voedselbank een gezond en voedzaam pakket.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen