Oproep gemeente namens spelende kinderen: ruim aub uw hondenpoep op

Foto: Pixabay License/ThomasWolter

Helaas komt het de laatste tijd steeds vaker voor dat spelende kinderen besmeurd raken met hondenpoep. Dat gebeurt zowel op de openbare voetbalvelden van Hertog-Jan aan de Kanaaldijk als ook sportcomplex De Gaasjes in Dongen-Vaart. Ook komen er steeds meer klachten binnen van ouders over hondenpoep in speeltuintjes.

Laat de hond uit op geschikte locatie
Natuurlijk zijn speeltuinen en voetbalvelden absoluut geen goede locatie om de hond uit te laten. Of er nu een verbodsbord staat of niet, dat zou toch voor iedereen duidelijk moeten zijn. Laat daarom uw hond uit op andere plaatsen die daar veel beter geschikt voor zijn.

Opruimen
Ook spreekt het voor zich dat inwoners die hun hond uitlaten, er voor zorgen dat de grote behoefte van hun hond netjes wordt opgeruimd met de speciaal daarvoor bestemde poepzakjes. En toch moeten we constateren dat er in de afgelopen maanden steeds meer sprake is van overlast door hondenpoep en dan ook nog vaak op plaatsten waar kinderen spelen en jongeren voetballen.

Oproep
Daarom deze oproep: laat u hond niet uit op voetbalvelden en in speeltuinen. En doe op andere plaatsen wat voor iedereen het beste is, namelijk gebruik het poepzakje en ruim de grote behoefte van uw hond netjes op en voorkom daarmee overlast voor andere inwoners. Namens de spelende kinderen en voetballende jongeren alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

 

Reacties