“Dongen krijgt de mooiste Jumbo van Nederland”

Foto: Weusten Liedenbaum Architecten

De komende maanden wordt bij Jumbo Dongen aan de Mgr. Schaepmanlaan hard gewerkt aan een volledig vernieuwde winkel. De supermarkt wordt aan de zijde van het parkeerterrein uitgebouwd en gaat in winkeloppervlakte van 1480 m² naar ruim 2000 m², een uitbreiding van meer dan 35%.

Bedrijfsleider Dennis Hoondert vertelt over de verbouwplannen. “We gaan van Jumbo Dongen de mooiste van Nederland maken en daarvoor moet heel veel gedaan worden. Op dit moment is er al een deel van het parkeerterrein afgezet, zodat begonnen kan worden met de funderingswerkzaamheden voor de uitbreiding van de winkel. Om daarvoor nog meer ruimte te maken zal er een nieuwe, tijdelijke ingang van de winkel aan de zijkant van het pand gemaakt worden, in het paadje wat het parkeerterrein verbindt met de Hoge Ham. Dat paadje wordt ook helemaal opgeknapt en zal volledig coronaproof worden met een duidelijke routing voor in- en uitgaande klanten. De winkel zal dan tijdelijk alleen bereikbaar zijn via het parkeerterrein aan de Mgr. Schaepmanlaan voor auto’s en via de Mgr. Ariensstraat voor fietsers en voetgangers.”

“Als eerste stap in de verbouwing gaan we de huidige winkel tijdelijk wat anders inrichten” vervolgt Dennis. “We zullen wat aanpassingen doen aan de routing in de winkel, zonder dat we concessies doen aan het assortiment, want dat blijft onveranderd. “ Deze eerste verbouwing vindt plaats in week 3 en dat betekent dat Jumbo Dongen van zondag 17 januari 19.00 uur tot en met donderdag 21 januari tijdelijk gesloten is. “Op vrijdag 22 januari kunnen de klanten weer dagelijks vanaf 7.00 uur in de ochtend tot 22.00 uur ’s avonds bij ons terecht. En ons pick-up point blijft in die week natuurlijk wél open,” benadrukt Dennis. “Onze klanten kunnen in die week gewoon op hun gemak thuis online boodschappen doen via www.jumbo.com en deze afhalen bij het pick-up point op het grote parkeerterrein. Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om de boodschappen thuis te laten bezorgen. Bij onze medewerkers in de winkel zijn kortingsvouchers beschikbaar voor online bestellingen, schroom vooral niet om hiernaar te vragen.”

Afval inzameling
Veel Dongenaren maken gebruik van de afvalcontainers voor PMD afval, glas en frituurolie- en vet op het parkeerterrein van Jumbo Dongen. “Dat blijft ook mogelijk”” meldt Dennis. “De plek waar de afvalcontainers stonden is nu afgezet omdat op dat stuk de winkeluitbreiding komt , maar de afvalcontainers worden verhuisd naar een ander plekje op het terrein. Nu even tijdelijk in een hoek aan de Mgr. Schaepmanlaan en vanaf volgende week op de parkeerplaatsen bij de ingang aan de Mgr. Ariensstraat. Alleen voor de containers met oude kleding is tijdelijk geen plaats. Hiervoor zijn ook andere punten in Dongen beschikbaar.”

In de periode na 21 januari zal op een deel van het grote parkeerterrein achter Jumbo Dongen hard gewerkt worden aan de uitbreiding van de winkel. Dennis Hoondert: “ De verwachting is dat deze verbouwing rond september van dit jaar afgerond wordt. Daarna zullen we de deuren weer even sluiten om de nieuwe Jumbo Food Experience in te gaan richten. En als dan de nieuwe Jumbo open gaat, heeft Dongen écht de mooiste Jumbo van Nederland”

Een kijkje op de tekening van de nieuwe Jumbo leert ons dat daar geen woord van overdreven is. De allernieuwste ontwikkelingen op supermarktgebied worden doorgevoerd in deze winkel,. Self check-outs, lange, brede paden, een slijterij en een pick-up point dat ingebouwd wordt in een aparte ruimte in het pand….het zijn nog maar enkele “Dit wordt een plaatje” aldus Dennis, “echt een winkel om trots op te zijn.”

Over Jumbo Supermarkten
Jumbo telt momenteel zo’n 675 winkels, waaronder acht Foodmarkten. Ook zijn er bijna 350 Pick Up Points waar klanten hun online bestellingen kunnen ophalen en bezorgt de supermarktketen boodschappen aan huis. In alle winkels én online wordt de unieke Jumbo formule gevoerd (beste service + grootste assortiment x laagste prijs) en kunnen klanten vertrouwen op de 7 Zekerheden. Door de klant altijd centraal te zetten, is het familiebedrijf één van de best gewaardeerde supermarktketens. Niet voor niets is Jumbo al zestien keer door GfK uitgeroepen tot beste supermarkt van Nederland. Door de overname van Super de Boer in 2009 en C1000 in 2012 is Jumbo uitgegroeid tot het tweede supermarktbedrijf van het land. Bovendien heeft Jumbo begin 2016 de foodserviceformule La Place overgenomen. In mei 2017 opent Jumbo het nieuwe concept Foodmarkt City by Jumbo. Hierin combineert het concern elementen van de reguliere Jumbo winkels, Foodmarkt én van restaurantketen La Place op het gebied van lekker en dagvers eten en drinken uit eigen keuken en bakkerij voor het ontbijt, de lunch en avondeten. Voor meer informatie zie www.jumbo.com.

Beeldmateriaal
Weusten Liedenbaum Architecten
Utrechtseweg 310 B09
6812 AR Arnhem

 

Reacties