Dalende trend in aantal besmettingen in Dongen

Foto: Pixabay License

Vandaag heeft het RIVM de nieuwe coronacijfers naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat er in Dongen sprake is van 168 COVID-19 besmettingen in de periode van 23 december tot en met 5 januari. dat is een flinke daling vergeleken met de twee weken daarvoor, toen de teller in Dongen op 318 besmettingen stond

De cijfers die het RIVM dinsdag heeft gedeeld zijn bijgewerkt t/m 5 januari. In de twee weken voorafgaand aan 23 december was het aantal besmettingen met 318 dus bijna twee keer zo hoog (met een piek van 164 gemelde besmettingen op vrijdag 18 december), in de twee weken daarvoor waren het er 219. Er werden de afgelopen twee weken volgens de cijfers van het RIVM geen personen uit Dongen opgenomen in het ziekenhuis met corona. Ook overleden er volgens het RIVM in deze periode geen Dongenaren aan corona.

Landelijk
In de afgelopen week van 30 december tot en met 5 januari zijn landelijk  56.440 personen gemeld met een positieve coronatestuitslag. Het aantal meldingen is een daling van 16,2% vergeleken met de week van 23 tot en met 29 december met 67.388 meldingen. Voor de tweede week op rij was het aantal mensen dat zich heeft laten testen lager dan de week daarvoor (-16%). Het aantal mensen dat zich afgelopen kalenderweek heeft laten testen was 368.126, een daling van ruim 70.500 testen ten opzichte van de week van 21 tot en met 27 december. Het percentage mensen met een positieve coronatestuitslag bleef hoog en steeg van 13,0% naar 13,7% in afgelopen week.

Het aantal meldingen per hoofd van de bevolking blijft in alle veiligheidsregio’s hoog. Veiligheidsregio Twente valt daarbij op, met zowel het hoogst aantal meldingen per 100.000 inwoners als het hoogste percentage positief in de afgelopen week (figuur 1). In de veiligheidsregio’s Zaanstreek-Waterland, Drenthe en Fryslân is het aantal meldingen per 100.000 inwoners stabiel vergeleken met de week ervoor. In de overige veiligheidsregio’s is sprake van een daling ten opzichte van een week eerder.

Reacties