Ad Stoop interim voorzitter Olympia ’60

Foto:

Voormalig wethouder Ad Stoop is onlangs aan de slag gegaan als interim voorzitter bij voetbalclub Olympia’60, een functie die hij in het verleden ook al eens vervulde.

De club zit nu al een lange tijd zonder een voorzitter” zegt Ad. “en ik ben teveel Olympiaan om lijdzaam toe te zien. Daarom heb ik me beschikbaar gesteld als interim-voorzitter. We gaan natuurlijk wel op zoek naar een structurele oplossing want ik vind zelf dat ik er eigenlijk te oud voor ben maar om de club te helpen neem ik in de tussentijd de functie van voorzitter waar zodat alle lopende zaken gewoon door kunnen blijven gaan. Een voorzitter is als bindende factor onmisbaar bij een club als Olympia.”

De werkploeg die net geniet van een koffiepauze tijdens ons gesprek, beaamt de woorden van Ad. “We  zijn er blij mee dat Ad bereid is om dit op te pikken.  Zo’n mooie en grote club als Olympia heeft natuurlijk wel een voorzitter nodig. We kennen Ad nog uit zijn vorige tijd als voorzitter en hebben daar goede herinneringen aan. Het is fijn dat hij nu opstaat om dit te gaan doen.”

Ad Stoop was inderdaad, van 1993 tot 2003, al eens voorzitter van de zaterdagclub. “Ik kijk met veel plezier terug op die periode en dat was ook wel de reden dat ik nu weer tijdelijk instap.” aldus Ad “We zijn een gezonde club zonder schulden, met meer dan 500 leden, een bloeiende jeugdafdeling en veel jonge gasten die graag willen helpen. Een club om trots op te zijn. En de club is ook financieel gezond, heeft een prachtige vernieuwde accommodatie die tot stand is gekomen dankzij heel veel financiële, materiële en fysieke hulp van leden en sponsors.”

Een belangrijke gesprekspartner van Olympia is vanzelfsprekend de gemeente Dongen, die de velden nog beheert. “Het is natuurlijk fijn dat ik uit ervaring weet hoe het ‘aan de andere kant’ werkt. Dat praat wat makkelijker.” De toekomst van Olympia ’60 ziet er volgens Ad  prima uit. De ambities zijn even belangrijk op sportief als op sociaal vlak.”We willen met het eerste voetballen op  2e of 3e klasse niveau, maar vinden het net zo belangrijk dat we een club willen zijn waar iedereen zich thuis voelt, een gezellige, gemoedelijke en sociale club. Daar wordt ook hard en goed aan gewerkt door de diverse commissies. Olympia heeft veel vrijwilligers en dat is erg belangrijk want samen maken we de club.”

 

Reacties