Heb jij al gestemd op jouw ‘Dongenaar van het Jaar 2020’?

Foto:

Voor de negende maal organiseert dongen.nieuws.nl ook deze decembermaand weer de ‘Dongenaar van het Jaar’ verkiezing. Wie wordt de opvolger van Addo Geerts, de laatste die van de inwoners van Dongen de meeste stemmen kreeg? We ontvingen al honderden stemmen. Een stem uitbrengen op een van de kandidaten kan tot en met 30 december. De kandidaat met de meeste stemmen mag zich een jaar lang ‘Dongenaar van het Jaar’ noemen en ontvangt op 31 december de bijbehorende oorkonde. Mail de naam van uw favoriete kandidaat naar [email protected] o.v.v. ‘Dongenaar van het Jaar’

Vele kandidaten werden genomineerd door de bezoekers van dongen.nieuws.nl. Vertegenwoordigers van de lokale media, te weten Thecla Bovenberg (Weekblad Dongen), Piet Eelants (dongenhomespot.nl) en Bart van Kerkhof (dongen.nieuws.nl) maakten hieruit de uiteindelijke selectie van de onderstaande vijf kandidaten. Onder de namen van de kandidaten staat een samenvatting van de aangeleverde motivaties. De kandidaten staan op alfabetische volgorde.

Christ Grootzwagers
Christ is niet alleen actief en bevlogen bezig bij Ken en Geniet maar voor de hele Dongense bevolking. In deze Coronatijd dat we aan regels en aan huis gebonden zijn is hij met zijn stukjes in het Weekblad van Dongen een lichtpuntje waar velen naar uitkijken. Ook via youtube deelt Christ zijn belevenissen in de natuur met iedereen. Een man die in coronatijd niet alleen voor zichzelf maar voor velen er iets van weet te maken, een inspiratiebron.

Joyca van Holst en Erik van Bragt
Al snel na het moment dat het coronavirus ons land binnenkwam en de eerste maatregelen getroffen werden richtten Joyca van Holst en Erik van Bragt de Facebookpagina ‘’Dongen Helpt Elkaar op’. Binnen 24 uur had de pagina al bijna 1.000 leden, inmiddels zijn dat er al meer dan 3.000. In de Facebookgroep worden nog dagelijks zaken aangeboden zoals boeken en tijdschriften, er worden hulpvragen gesteld en er wordt bijvoorbeeld ook aangeboden om boodschappen te doen of de hond uit te laten. Ook veel lokale ondernemers bieden hulp aan, bijvoorbeeld met het bezorgen van spullen. Joyca en Erik zijn samen nog steeds de inspirerende krachten achter deze Facebookpagina.

Horeca ondernemers van Dongen
De horeca ondernemers werden in 2020 hard getroffen door de coronacrisis. Vanaf het moment dat corona ons land binnenkwam hebben zij te maken gekregen met ingrijpende maatregelen, waaronder tot tweemaal toe een verplichte sluiting. Het is nog maar afwachten wanneer deze sector in 2021 de deuren weer mag openen. Toch gaan veel horeca ondernemers niet bij de pakken neerzitten en proberen zij via het aanbieden van afhaal- en bezorgmaaltijden hun onderneming door deze coronaperiode te slepen. Genoeg aanknopingspunten om, voor de eerste maal in de geschiedenis van de Dongenaar van het Jaar verkiezing, een hele sector te nomineren

Lisette Veenstra
Lisette Veenstra is genomineerd vanwege haar leidende rol in de stichting Met je Hart die zich tot doel stelt om gedurende het hele jaar terugkerende ontmoetingen mogelijk te maken voor de kwetsbare, eenzame ouderen in Dongen. Samen met een groot aantal vrijwilligers organiseert Lisette activiteiten voor deze doelgroep. Fondsen worden verworven uit giften en uit de actie ‘Eet Met je Hart’. Via deze campagne wordt jaarlijks een periode een vrijwillige bijdrage van 1 euro per tafelrekening gevraagd in diverse restaurants en eetgelegenheden in Dongen om ontmoetingen mogelijk te maken voor ouderen in Dongen. Hoewel dat laatste in dit bijzondere coronajaar niet mogelijk is, gaat Lisette met haar team steeds op zoek naar alternatieve mogelijkheden om er toch voor te zorgen dat Met je Hart op de kaart blijft staan. Vanwege het virus konden de ouderen elkaar de afgelopen tijd niet ontmoeten maar het team van Met je Hart zorgde er met het bezorgen van tijdschriften, en onlangs nog een kerstpakket, voor dat de eenzame ouderen niet vergeten werden.

Nicole van der Wou
Op 1 januari 2020 zou de officiële overname van Van der Wou Uitvaartzorg plaatsvinden. Echter…..het liep anders voor Nicole, bij wie borstkanker geconstateerd werd, waardoor het afgelopen jaar gevuld was met behandelinge.. Inmiddels is Nicole herstellende en om een op alle fronten beroerd 2020 af te sluiten, maar belangrijker nog haar herstel en de overname te vieren, organiseerde zij een bijzondere inzamelingsactie: Met gedoneerde stoffen werd, onder leiding van Nicole, door een team van meer dan 15 vrijwilligers een collectie (kinder)kleding, mutsen, pannenlappen en shawls in elkaar gezet. Deze werden verkocht in de webshop van Colo voor KWF en de Pop-Up Store van Dongense Dingen. De opbrengst van deze kleding gaat voor de volle 100% naar het KWF.

Reacties