Oud-Hollands snoepgoed en Exota op de weekmarkt

Foto:

De lockdown die vanaf afgelopen dinsdag van kracht is, heeft voor veel Dongense winkeliers grote gevolgen. Een winkel sluiten voor de periode van een maand, en dat ook nog in de drukste periode van het jaar, is enorm ingrijpend.

Vele Dongense winkeliers zijn creatief en zorgen er voor dat de klanten hun gewenste artikelen toch op een of andere manier geleverd krijgen. Dat doen zijn onder meer door klanten de mogelijkheid te bieden telefonisch of online te bestellen waarna men dan ook de artikelen nog thuis bezorgd krijgt. In een post op de nieuwe Facebookpagina ‘Leer Dongen kennen’ de naam die het voormalige ‘Dongen Promotion’ vervangt, roept centrummanager Hans van Aalst de Dongenaren op om toch vooral lokaal te kopen: “Het is juist nu belangrijk om onze Dongense ondernemers te steunen! Hoewel de essentiële winkels open zijn en je bij de horeca kunt afhalen is het juist belangrijk om de niet essentiële ondernemers te steunen. De meeste ondernemers zijn bereikbaar per telefoon, per app, per Facebook, per website of per webshop. Iedereen kan het verschil maken, ga niet voor grote webshops die het toch wel overleven maar ga voor Dongen!! Leer Dongen kennen, juist nu!!”

Een winkel die we na de lockdown vanaf 19 januari niet meer terug gaan zien, is de Pop-Up Store van Dongense Dingen. “De planning was om open te zijn in de weekenden van 20 november tot eind december” zegt Bart van Kerkhof. “In de eerste weekenden was het ook superdruk en kregen we veel complimenten voor de sfeer en het aanbod aan typisch Dongense cadeau artikelen. Helaas moesten we nu de deuren sluiten en dat betekent in ons geval, omdat het een tijdelijke Pop-Up Store betreft, dat we ook niet meer open gaan. Dat wordt dan waarschijnlijk pas weer eind 2021.”

De unieke kersthangers van Dongense Dingen

Ondertussen draait de webshop www.dongensedingen.nl natuurlijk wel gewoon door. “Er zijn zelfs nog nieuwe producten binnengekomen deze week, zoals theelichtglaasjes en ijskrabbers met daarop de Skyline van Dongen. Die hadden we besteld om de laatste twee weken van het jaar onze bezoekers te kunnen verrassen met een uitbreiding van het assortiment. Maar zover mocht het dus helaas niet komen. Dongenaren die nog op zoek zijn naar leuke Dongense cadeaus, waaronder ook een aantal kerstartikelen,  kunnen dus, zoals eigenlijk het hele jaar geldt, in de webshop www.dongensedingen hun hart ophalen.  Bezorgen van de bestellingen doen we gratis in Dongen, ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart.”

Voor het grote assortiment Oud-Hollands snoepgoed en de flessen Exota die bij Dongense Dingen verkrijgbaar waren is er een andere oplossing bedacht. “Dat kunnen we niet voor een lange periode opslaan. Daarmee staan we de komende twee maandagen dan ook op de weekmarkt, waar levensmiddelen verkocht mogen worden. En met een paar zakjes snoep uit vroeger tijden of van die mooie nostalgische flessen Exota maak je met de Feestdagen natuurlijk ook iedereen blij.”

Reacties