Scouting St. Jozef: Het succes van de uitdaging die Corona heet

Foto:

Al meer dan 40 jaar organiseert Scouting St. Jozef hun Kerstloterij. De prijs van een lot is al die jaren 50 cent geweest, de lotenverkoop start altijd rond de aankomst van Sinterklaas in Nederland en de trekking is een weekje voor kerst zodat de gewonnen taart nog voor de kerst in huis kan zijn. Maar dit jaar was er een vervelend virus wat zich niets aantrok van tradities.

Een scout laat zich graag uitdagen en denkt in oplossingen, niet in problemen. Bij elk spel, elk (kamp)thema of opkomst is er wel een probleem wat door creatief denken en goed samenwerken opgelost moet worden. Het bouwen van een hut met te weinig bouwmaterialen, koken met beperkte ingrediënten, het veroveren van de vlag bij “levend stratego” of vuur maken met nat hout. Scouts maken er een spel van, hebben samen plezier én lossen het op.

Toen dan ook bleek dat de Jozefgroep dit jaar wel een vergunning kreeg voor de loterij, maar deur tot deurverkoop niet werd toegestaan, lag er een uitdaging. Binnen het verenigingsbestuur werd een plan gesmeed en een team samengesteld. Penningmeester Bob en Communicatie-lid Babet zochten versterking van kaderleden software-wizard Martijn en entertainer Pieter.

Daar kan nog wel een schepje bovenop…
Als je dan toch uitgedaagd wordt kun je de lat zelf ook nog wel wat hoger leggen: dit moet de beste Kerstloterij ooit worden! Het team ging aan de slag, er werden promofilmpjes opgenomen. Eén voor de buitenwereld om de loterij te promoten en één voor de leden om ze aan te sporen zelf ook filmpjes te maken om hun familie en vrienden op afstand loten te laten kopen. De kinderen werden ook uitgedaagd om (net als andere jaren) meer dan standaard één boekje te verkopen. Daarmee krijg je nog niet de beste loterij ooit, waarom niet een webshop erbij? Regelen we.

Hoe hard kan het gaan?
Bijna alle loten-boekjes zijn uitgegeven aan de kinderen om te verkopen. En ook de verkoop op de webshop overtreft alle verwachtingen. Het wordt daarmee een hele mooie Kerstloterijactie. De verkoop is inmiddels gesloten en vrijdag 18 december is de trekking.

Digitaal dit keer.
Komt dat zien, vrijdagavond 18 december om 20.00 uur op https://kerstloterij.st-jozefgroep.nl of Facebook bij Scouting St. Jozef. De uitslag van de loterij zal na de trekking worden gepubliceerd op Dongen.nieuws.nl

Bedankt!

Kopers van loten: bedankt! Maar ook de leden die loten hebben verkocht en onze leiding die dit allemaal voor elkaar heeft gekregen: bedankt!

Reacties