Lock down voor de katholieke kerken in Dongen, Rijen en Molenschot

Foto:

Als er iets tegen alle gevoelens ingaat dan is het een lege kerk met Kerstmis.  Juist nu in deze toch lastige tijd voor heel veel mensen, was het voor het bestuur van de Parochie Dongen en Klein Dongen – Vaart en de parochie Heilige Geest van Rijen, Molenschot en Hulten niet eenvoudig om een keuze te maken.

Het bestuur heeft ervoor gekozen om mee te gaan in de gehele lockdown die er nu in Nederland geldt tot en met 19 januari 2021. Dat wil zeggen dat er geen enkele viering zal zijn van zaterdag 19 december 2020 tot en met zondag 17 januari 2021.

Met Kerstmis zijn er wel twee vieringen die iedereen digitaal kan volgen via een You Tube kanaal waarvan de links op de websites van de parochies te vinden zullen zijn.
Op Kerstavond wordt de viering van 20.00 uur vanuit de Maria Magdalenakerk in Rijen gestreamd en op Eerste Kerstdag wordt de viering van 10.30 uur vanuit de Laurentiuskerk in Dongen gestreamd. Voor uitvaarten blijft de regeling zoals die nu nog steeds is: mensen worden daarvoor uitgenodigd via de familie of de uitvaartondernemer.

Het Pastoraal team blijft ons in deze periode op de hoogte houden via de Pastorale brieven die u kunt vinden op de websites en op de facebookpagina´s van de parochies. Wilt u deze brieven via de mail ontvangen dan kunt u dat doorgegeven aan: [email protected]

Het pastorale werk gaat natuurlijk wel gewoon door en daarvoor vindt u op de websites de contactgegevens. Het secretariaat zal tot 19 januari ook gesloten zijn.

Laten wij in de geest van het Kerstkind een licht zijn in deze donkere dagen voor al onze naasten en contact leggen met hen die zich eenzaam voelen. Bel mensen op, stuur een kaartje of bel aan voor een gesprekje op afstand bij de voordeur. Kleine geluksmomenten vragen weinig tijd.

Gerard Jansen
Vice-voorzitter Bestuur Parochies Dongen en Rijen.

Reacties