‘Troubadours van Troost’ met Frank van Heteren op Radio 538

Foto: Videostill youtube

Iets meer dan één miljoen mensen leven in Nederland onder de armoedegrens. De voedselbank helpt de mensen die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten, helaas zijn dat er door de coronacrisis steeds meer. Daarom komt Radio 538 in actie.

Dongenaar Frank van Heteren deed een stevige duit in het zakje voor ‘Missie 538’ door muziek te componeren op de ‘Ballade van Troost’, waarvan de tekst midden in de tweede coronagolf geschreven werd door Frank Montanus. De Volkskrant plaatste de tekst waarbij Montanus een oproep deed aan de lezers om muziek bij deze tekst te maken. “Ik heb het geweten” zegt Frank Montanus, “binnen een paar dagen kwamen al prachtige composities voorbij. Mijn neef en vriend Frank (van Heteren hoorde er een wervelende wals in en zette zich aan de vleugel, een erfstuk uit de familie. Wat nog ontbrak, dacht hij, was een klaterende stem. Natuurlijk, vakantievriendin Merle, ooit Idol! Piano en zang gingen digitaal heen en weer tussen Dongen, Nijmegen en Deventer. Het resultaat is echt precies wat ik bedoelde.”

Als troubadours van troost kwamen de drie op het idee om hun liedje in te zetten voor een goed doel. Ze zochten contact met de Voedselbank en de koppeling met Missie 538 was heel snel gemaakt. Frank, Merle en Frank durfden 1000 euro te garanderen en vroegen hun netwerk mee te doen. “Zorgen dat we de ballade in de actieweek “on air” krijgen, als veelgevraagd verzoeknummer waarvoor je dan doneert. Binnen twee dagen stonden we op 2500 en het voelt alsof we nog maar net begonnen zijn”” zegt Frank van Heteren trots.

Bekijk de videoclip en steun de ‘Troubadours van Troost’op: https://www.missie538.nl/team/troubadours-van-troost

De drie maakten een pitch om het nummer te promoten:

Lieve mensen, vandaag wordt de onderstaande versie van de Ballade van Troost (van Frank, Merle en Frank) aangemeld bij radio 538 en de redactie van Beau in het kader van de grote inzamelactie voor de Voedselbank. Zie https://voedselbankennederland.nl/missie-538/
Idee is dat we met airplay troost uitdelen aan iedereen die het horen wil, gesteund door iedereen die het missen kan, ten gunste van de Voedselbank. We hebben ons initiatief ingeschat als goed voor in ieder geval 1000 euro. We starten door ons eigen nummer aan te vragen voor 250 euro. Een live optreden bij Beau is ons ook zo’n bedrag waard. De rest hopen we bij elkaar te krijgen door aanvragen in de actieweek tussen 14 en 18 december. Als steuntje in de rug kunnen we natuurlijk iedere donatie gebruiken. We vragen daarom in onze netwerken wie er eventueel wil doneren. Alles is welkom voor dit zo actuele doel! Een appje volstaat, we handelen het daarna af met een Tikkie. Aan het eind van de week krijg je een update en verantwoording. Ook als je niet meedoet blijven we even goede vrienden  Liefs, Frank, Merle en Frank

Het initiatief en de pitch vielen zo op bij de mensen achter ‘missie 538’ dat de ‘Troubadours van Troost’ donderdag naa Deventer gaan om het nummer live op radio 538 te spelen.

 

 

Reacties