Wie is voor jou de ‘Dongenaar van het jaar 2020’?

Foto:

Voor de negende maal organiseert dongen.nieuws.nl, in samenwerking met diverse lokale media, ook dit jaar weer de ‘Dongenaar van het Jaar’ verkiezing. Wie wordt de opvolger van Addo Geerts, de laatste Dongenaar die van de inwoners van Dongen de meeste stemmen kreeg? Je kunt vanaf nu tot en met zondag 13 december kandidaten nomineren.

De verkiezing voor de Dongenaar van het Jaar 2019 was voorzien tijdens het ‘Dit Doet Dongen Gala’ dat gepland was in mei 2020. Helaas gooide corona roet in het eten. Op dit moment is het nog niet helemaal duidelijk wanneer de samenleving weer terug is op het niveau van voor de coronapandemie. Daarom zal de verkiezing voor de Dongenaar van het Jaar 2020 deze keer wederom online plaatsinden

Het bijzondere aan de ‘Dongenaar van het Jaar’ verkiezing is dat de uiteindelijke winnaar of winnares niet door een jury uitgekozen wordt maar door de Dongenaren zelf. Vanaf vandaag kun je kandidaten nomineren voor deze eretitel. Half december zal uit alle nominaties een short list met 5 kandidaten worden samengesteld door een selectiecommissie die bestaat uit vertegenwoordigers van de lokale pers: Vanaf die dag kan iedere Dongenaar een definitieve stem uitbrengen op zijn of haar favoriet. Op 30 december worden de stemmen geteld en ontvangt de ‘Dongenaar van het Jaar’ de oorkonde die bij deze eretitel hoort.

Criteria
‘Dongenaar van het Jaar’ wordt je niet zomaar. Het spreekt voor zich dat kandidaten woonachtig moeten zijn in Dongen. Het zijn mensen die zich onderscheiden door hun activiteiten. Ze zetten Dongen op een positieve manier op de kaart en dat kan zowel in Dongen zelf zijn als (ver) daarbuiten. Het kunnen sporters zijn, maar ook politici, Dongenaren die een bijzondere prestatie hebben verricht, vrijwilligers, mensen uit verenigingen of organisaties, ondernemers…noem maar op.

Kent u een kandidaat of kandidate?
Wie verdient volgens u de titel ‘Dongenaar van het Jaar’? Stuur een mail met de naam van uw kandidaat of kandidate naar [email protected] onder vermelding van ‘nominatie’ Natuurlijk mag u deze nominatie voorzien van een korte motivatie waarom u vindt dat uw kandidaat de titel ‘Dongenaar van het Jaar 2020’ verdient.

Reacties