Een tegen eenzaamheid op het Cambreur College

Foto:

De eerstejaars van het vmbo zijn in deze breakweek twee dagen bezig met eenzaamheid. Wat is eenzaamheid precies? Zijn enkel alleenstaande mensen eenzaam of kunnen een opa en oma samen zich nu ook eenzaam voelen? Kunnen jongeren eenzaam zijn?

Doel van de twee dagen is, iets te maken voor iemand anders, zodat diegene zich wat minder eenzaam voelt. De dag begon met een gezamenlijke Haka in de gymzaal. Bij een Haka vorm je samen een groot team, samen sta je dan klaar voor de strijd en ben je nooit alleen. De leerlingen konden daarna kiezen uit maar liefst tien workshops zoals bijvoorbeeld: koken, poëzie, rap, illustreren en zingen/een lied schrijven. Leerlingen Floor Spierings en Nikola Rybacka zijn net klaar met hun gedicht. Nikola schreef dit gedicht voor haar oma in Polen.

Eenzaam zijn is niet leuk dat weten we allemaal.
Maar ik denk aan je en zie je snel digitaal.

Het is niet alleen negatief en gelukkig ben je niet depressief.
Soms is het ook fijn om alleen te zijn.

Ik houd van jou en zie je heel gauw.
Dus blijf me trouw lieve vrouw.

Floor schreef een gedicht aan haar beste vriendin Babette. “Ik had deze workshop zelf niet zo snel gekozen maar ik vind het nu wel leuk. Nikola is verbaasd dat ze toch een gedicht heeft kunnen schrijven.

In de keuken hebben de leerlingen onder leiding van docent mevrouw De Groot appelflappen gebakken. Nu versieren ze de zakjes voor de flappen zodat het een echt cadeautje wordt. De bedoeling was volgens mevrouw De Groot om de appelflappen aan eenzame ouderen in de Volckaert te geven, maar door corona kon dit niet doorgaan. Nu delen de leerlingen hun appelflappen met leerlingen op gebouw A en B.

In het tekenlokaal hebben Frodo en Kane een mooie cartoon gemaakt. Beiden poseren trots met hun werkstuk en hopen dat dit een eenzame bekende een beetje kan opvrolijken in deze donkere dagen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen