Gemeentelijke Oorkonde voor mevrouw Jeanny van Nimwegen-Schoenmaker

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Ieder jaar verzorgt SWOD voor de vrijwilligers begin december een vrijwilligersbedankmiddag. In verband met Corona kan deze bedankmiddag dit jaar geen doorgang vinden.

Toch wil SWOD graag één vrijwilliger in het zonnetje zetten in de persoon van mevrouw Jeanny van Nimwegen-Schoenmaker (85 jaar), die reeds 25 jaar vrijwilliger si bij SWOD. Dat verdient speciale aandacht en daarom is er door SWOD een gemeentelijke oorkonde aangevraagd.

Mevrouw van Nimwegen gaat in januari stoppen na 25 jaar vrijwilligerswerk voor SWOD. Ze is een zeer zorgzame, positieve en vriendelijke dame die altijd bereid is te helpen als er een uitdaging is. Ze is vanaf het begin bij de maaltijddienst betrokken in ’s Gravenmoer, onderhoudt het contact met ‘haar’ bezorgers en maakt de planning. Het onderlinge contact met de bezorgers vindt ze heel belangrijk.

Vroeger gingen ze samen bbq’en in de zomer, de laatste jaren organiseert ze twee maal per jaar een koffiemoment om goed bij te praten en de planning samen door te nemen. Ze is altijd zeer begaan met de persoonlijke omstandigheden van de maaltijd-afnemers. Als ze merkt dat het minder gaat met een van de mensen dan zal ze daar altijd aandacht aan besteden en op zoek gaan naar verbetering, of de signalen op de juiste manier doorgeven.

Mevrouw van Nimwegen gaat altijd  door totdat de problemen naar haar zin opgelost zijn. Ze heeft inmiddels de mooie leeftijd van 85 jaar bereikt en dat vindt ze een mooie tijd om het stokje over te dragen. Haar zorgzame karakter blijkt ook uit het feit dat ze zelf gezorgd heeft voor een waardige opvolger; haar dochter gaat het volgend jaar overnemen.

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

Met dank aan: Piet Eelants/dongenhomespot

Reacties