SamenTop ontvangt cheque van DongenSteunt

Foto:

Een aantal mensen in Dongen zal het waarschijnlijk opgevallen zijn dat de bus van SamenTop het logo draagt van DongenSteunt. De bus die altijd op de parkeerplaats van de Jumbo te vinden is en wordt gebruikt voor het vervoer van de Toppers van stichting SamenTop. ,,Mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap zouden in de maatschappij mee moeten kunnen werken zoals ieder ander!” Dat is de mening van Judit Bayens, geboren en getogen in Dongen. Zij vertelt graag hoe SamenTop werkt.

Door: Piet Scheepers, clubredacteur VV Dongen.

,,Even iets anders doen dan wasknijpers in elkaar zetten!”
Samen met Suzanne Verschure startte zij ruim vijf jaar geleden de stichting SamenTop in Waspik. ,,Wij zijn begonnen een zestal mensen bij bedrijven of instellingen te kunnen plaatsen voor het reguliere werk. Even iets anders doen dan wasknijpers in elkaar zetten! Denk dan aan horeca, tuinderijen, winkels, supermarkten of welk technisch bedrijf dan ook. Nu zijn er via ons inmiddels 70 personen elders aan het werk. Daardoor rijden er inmiddels vijf bussen rond, en ook verschillende particuliere auto ’s, om deze mensen ’s morgens op hun werkplek te krijgen en ’s avonds weer thuis af te zetten,” vertelt een trotse Judit Bayens. Deze werknemers werken in de regio Waspik – Dongen, met de grenzen tegen Tilburg en Breda.
Een van de vrijwillige chauffeurs is VV Dongen voorzitter John Paul Verkooijen. ,,Ik ben supertrots dat ik dit kan doen en geniet van elke rit!”

DongenSteunt, maatschappelijk verantwoord!
Onder de noemer ‘DongenSteunt’ leveren ambassadeurs een financiële bijdrage aan de jeugdafdeling van VV Dongen. Een gedeelte van deze ambassadeursbijdrage wordt door VV Dongen jaarlijks aan een ander goed doel of vereniging binnen Dongen geschonken. Met deze combinatie van sponsoring, activering én het tonen van lokale betrokkenheid, positioneert VV Dongen zich nadrukkelijk als een maatschappelijk verantwoorde sportvereniging. Daar gebeurt veel meer dan alleen voetbal!

Ambassadeur
,,Als ambassadeur van DongenSteunt straalt u uit dat u niet alleen VV Dongen een warm hart toedraagt, maar ook dat u uw maatschappelijke betrokkenheid toont en uw verantwoording neemt. Eigenlijk dus iets om trots op te zijn. Interesse? Stuur een mail naar [email protected] en er wordt snel contact met u opgenomen,” vertelt voorzitter John Paul Verkooijen

Uitreiking cheque
Dit jaar koos DongenSteunt voor SamenTop. Aad Stanco, voorzitter van de jeugdcommissie van VV Dongen, reikte aan de Toppers namens het bestuur de cheque uit. “Ik ben er trots op dat we niet alleen het voetbal en onze vereniging op de eerste plaats zetten. Maar dat we juist in deze moeilijke tijden ook aandacht blijven houden voor andere maatschappelijk belangrijke zaken die spelen. Zelfs onze slogan – Groeien van Onderuit- past bij deze schenking.”

Waar ligt hun interesse?
Eerder dit verhaal vertelde Judit Bayens hoe het begonnen is. Aansluitend vertelt zij hoe het mogelijk is om mensen met een beperking in uw organisatie op te nemen. ,,Subsidie? Die is divers. Overheid of gemeente geven deze mensen allemaal indicatie: dagbesteding. In het begin werd veelal de vraag gesteld: moet dit in mijn bedrijf?”
Judit en het team begeleiders overleggen met hun Toppers, zoals zij hun medewerkers noemen. Waar gaat hun interesse naar uit? Vanuit dat gesprek wordt er een geschikte werkgever gezocht. ,,Veelal is ‘de match’ zo gepiept.”

Sneeuwbaleffect en uitspelen!
,,Gelukkig kunnen wij putten uit veel bedrijven waar onze Toppers werken.” Daardoor is het, om hun Toppers aan een werkgever te krijgen, de afgelopen jaren soepeler gaan verlopen. ,,Als wij bijvoorbeeld iemand hebben die in een supermarkt wil gaan werken, stel in Dongen bij Jumbo, dan vertellen wij daar dat wij ook mensen bij Plus hebben werken. Dan zie je die toekomstige werkgever opkijken. Hij of zij denkt waarschijnlijk: dan kan ik niet achterblijven!”

,,Erg fijn dat DongenSteunt dit jaar gekozen heeft voor SamenTop. Natuurlijk, maar nog mooier is als we samen met de ondernemers, die VV Dongen en met name het initiatief DongenSteunt een warm hart toedragen, kunnen zorgen voor een samenwerking die voor alle partijen een voordeel oplevert. Een Win-Win situatie!”

Een grote groep werkgevers in Dongen en omgeving zie je op de website: https://www.samentop.nl. Ben je geïnteresseerd of het voor jouw onderneming ook wat is om mensen met een beperking te willen plaatsen, neem dan contact met ons op.

Reacties