Kruising Gasthuisstraat – Mgr. Poelstraat dit weekend nog dicht

Foto:

Sinds maandag 23 november voert de gemeente Dongen onderhoud uit aan de fietsstraat en kruising Gasthuisstraat – Mgr. Poelstraat. De werkzaamheden verlopen zeer voorspoedig en worden vrijdag afgerond. Helaas kan de gemeente de weg op vrijdag 27 november nog niet vrij geven voor het verkeer.

Uitharden beton
Op en naast de weg zijn nieuwe betonstroken aangebracht. Deze betonstroken moeten goed uitharden voordat er zwaar verkeer over mag rijden. Doordat de buitentemperatuur onder de 10 graden is gezakt, duurt dit uitharden langer dan verwacht. Te vroeg vrijgeven van de weg geeft een groot risico dat het beton bezwijkt en scheurt.

Weekend nog dicht
Om de betonconstructies goed uit te laten harden blijft de kruising / fietsstraat tot maandagmiddag gesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen het werkvlak te voet passeren.

Maandag waarschijnlijk open
Op maandagochtend vindt er een test plaats. Als daaruit blijkt dat het beton voldoende is uitgehard, gaat de weg in de loop van maandagmiddag weer open. Mocht deze test een negatief resultaat geven dan zijn wij genoodzaakt de kruising nog enkele dagen langer gesloten te houden.

Bereikbaarheid
De woningen en bedrijven blijven wel bereikbaar. Alleen voor doorgaand verkeer is de straat afgesloten. De omleidingen zoals ze vanaf 23 november gelden, blijven behouden zolang de straat is afgesloten. Om de bereikbaarheid te regelen blijft de eenrichting rijrichting van de Hoge Ham tussen Geer en Mgr. Poelstraat opgeheven. In de Min. Aalberselaan en Mgr. Ariensstraat zolang nog omgedraaid. Voor het doorgaand verkeer blijft de omleiding tot maandagmiddag staan.

Reacties