D66 vindt prijs van snippergroen te hoog

Foto:

De gemeente is niet van plan de prijs voor de aankoop van een stukje snippergroen te verlagen. Dat kost nu € 240 per m2. En dat vond D66 eigenlijk veel te veel. Een motie om die prijs te verlagen naar € 100,- per m2 kreeg tijdens de begrotingsbehandeling vorige week alleen de steun van de Ouderenpartij Dongen en werd dus verworpen.

Door: Bernadette Klerx

‘Dongenaren willen regelmatig een stukje snippergroen van de gemeente kopen en worden dan geconfronteerd met een m2- prijs die soms hoger ligt dan die van bouwgrond’, had Marieke Schouten geconstateerd. ‘In omliggende gemeenten variëren de prijzen van € 70,- tot €145,- voegde ze daar nog aan toe. Verkoop van snippergroen levert volgens D66 de gemeente ook nog eens een extra financieel voordeeltje op omdat de gemeente dat stukje groen dan ook niet meer hoeft te onderhouden. D66 vond om die redenen een m2 prijs van € 100 realistischer.

Maar de meerderheid van de raad was voor dit voorstel niet warm te krijgen. Volgens wethouder Van Boxtel was er ook helemaal niks mis met die prijs. ‘Snippergroen kost € 240 per m2 en dat is volgens ons een reële prijs. Want als iemand dat extra stukje grond aan zijn perceel kan toevoegen, ontstaat er meer woongenot en zijn er meer mogelijkheden tot aanbouw en bijbouwen. En dat betekent dan weer dat de waarde van de woning toeneemt’, verklaarde ze.

Reacties