Koninklijke Muziekvereniging Dongen en L-Joy dancefactory slaan handen ineen met een sinterklaasproject voor de jeugdleden.

Foto:

Zaterdag 14 november was het moment weer daar: de aankomst van Sinterklaas. Waar Sinterklaas en zijn Pieten normaal gesproken op de Loswal verwelkomd worden door de dansers van L-Joy Dancefactory en het jeugdorkest van Koninklijk Muziekverening Dongen, was dat dit jaar helaas niet het geval. Maar dat betekent niet dat ze stil zijn gaan zitten!

Docenten van L-Joy Dancefactory vonden dat er dit jaar speciaal aandacht mocht komen voor het Sinterklaasfeest. Wegens corona zijn er vele activiteiten geannuleerd. Lidian de Ronde heeft hiervoor Rolf Rombouts benaderd, die meteen razend-enthousiast was, en er is een speciaal Sinterklaasproject opgericht.  In de jongste dansgroepen gaan ze aan de slag met superleuke opdrachten passend bij het Sinterklaasthema. Ze gaan hier vanaf 16 november mee van start en dit wordt aangepast aan de leeftijden van de dansers. De dansers hebben al een start gemaakt door de dansschool van vlaggetjes en slingers te voorzien, die ze zelf gemaakt hebben.

Zonder muziek kan er niet gedanst worden en voor de jongste 3-4-5 jarige dancekids op zaterdag en de selectiedansers van L-Joy Dancefactory is er een extra opdracht. Dat wordt natuurlijk swingen op Sinterklaasmuziek, uitgevoerd door het Jeugdorkest. Zij gaan de komende weken o.l.v. Rolf repeteren.

Een project zou geen echt project zijn als het geen eindresultaat zou hebben. Alles gaat online gebeuren, want samen dansen en muziek maken kan niet. Het optreden bij de Loswal voor ouders en liefhebbers moet gemist worden. Ook hieraan is gedacht. Er wordt er zoveel mogelijk gefilmd, zodat ook de ouders en de leerlingen van l-joy en leden van koninklijk muziekvereniging Dongen kunnen meegenieten. Daarom gaan alle opdrachten, muziek en dansen samengevoegd worden tot een superleuk eindresultaat!  AVEvent Supply heeft aangeboden om hierin de opnames van het jeugdorkest en de zang verzorgen. Zo kunnen de dansers dansen op het beste geluid van het jeugdorkest.

“Het is een uitdaging, maar wij hebben er zo veel zin in! We zijn blij dat we toch nog iets kunnen organiseren om de Sinterklaassfeer er goed in te houden!”

Reacties