Raad wil nieuw openbaar trapveldje tussen Olympia ’60 en DVVC

Foto: Pixabay License

Als het aan de gemeenteraad ligt, komt er een nieuw openbaar trapveldje op een stukje grond tussen de voetbalverenigingen Olympia ’60 en DVVC.

Het capaciteitsprobleem van Olympia ‘60 kan daarmee definitief opgelost worden en de jeugd behoudt zijn eigen sportveldje. Er is alleen één belangrijke voorwaarde: het mag niks extra kosten. Het geld moet dus gevonden worden in de begroting voor 2021. Maar ook daar had de raad zelf al wat ideeën over.

Door: Bernadette Klerx

Het Hertog Janveld, dat grenst aan de velden van Olympia ’60, is al jaren enorm populair bij de jeugd als trapveldje en het wordt ook intensief gebruikt. Maar Olympia ‘60 kampt ook al jaren met een tekort aan velden. Als het trapveldje toegevoegd kan worden aan Olympia ’60, is de voetbalclub uit de problemen. Bovendien lost het ook een ander probleem op: het Hertog Janveld wordt regelmatig gebruikt als hondenuitlaatplaats en dat is duidelijk niet de bedoeling.

Maar als het veld definitief naar Olympia ’60 gaat, heeft de jeugd geen openbaar trapveldje meer. En dat vond de raad toch wel heel jammer, want buurtonderzoek van enkele jaren terug maakte duidelijk dat daar in dat stukje Dongen wel behoefte aan is. De raad kwam zelf met een mogelijke oplossing: een stukje gond tussen Olympia ’60 en DVVC dat eigendom is van de gemeente en op dit moment nergens voor gebruikt wordt. Maar om dat stukje grond geschikt te maken als sportveldje is wel geld nodig.

Het College moet van de raad nu uit gaan zoeken hoeveel dat gaat kosten. De kosten zouden volgens de raad in ieder geval voor een deel gevonden kunnen worden in de besparingen die de inzet van robotmaaiers op de Dongense sportvelden opleveren. Door de inzet van robotmaaiers is er minder geld nodig voor onderhoud van de velden. En dat geld kan dus mooi gebruikt worden voor de aanleg van een nieuw veldje, vindt de raad. Als dat nog niet genoeg is, dan denkt de raad erover om de rest van het benodigde geld te halen uit het ‘potje van de raad’. Dat is een bedrag van € 75.000, dat de raad ‘vrij’ mag besteden: de raad bepaalt waarvoor dat geld ingezet wordt.

De raad wil snel een voorstel van het College, zodat het veldje in het voorjaar van 2021 al klaar is. Het huidige trapveldje mag pas definitief aan Olympia ’60 toegevoegd worden als het nieuwe veldje klaar is. Het wandelpad blijft open voor buurtbewoners.  Wethouder René Jansen kon zich prima vinden in de plannen van de raad. ‘Ik vind dit een sympathiek voorstel. Daar kan ik helemaal in meegaan’, zei hij.

Reacties