Elf-elf-viering 2020: “Peeënrijk draait door!”

Foto:

Op 14 november 2020 start Stichting “De Peeënstekers” het carnavalsseizoen 2020-2021, echter héél anders dan anders.

Dit in navolging van het afgelopen carnavalsseizoen wat door de elementen der natuur danig werd verstoord waadoor diverse optochten en evenementen moesten worden afgeblazen. Nu de coronapandemie roet in onze feestvreugde strooit zoeken wij natuurlijk naar alternatieven.
Wat doe je als er géén publiek naar de 11-11-viering mag komen vanwege de Coronamaatregelen? Dan komt “Stichting de Peeënstekers” met de 11-11-viering wel naar de mensen thuis!

In de landelijke en lokale media werd het de afgelopen maanden steeds meer duidelijk: Carnaval zal in het seizoen 2020 – 2021 op een héél andere manier gevierd gaan worden dan wat we gewend zijn. Zo ook in “ôôs schôn en onvolpreze Peeënrijk”. Stichting “de Peeënstekers” wil het carnavalsseizoen 2020-2021 niet zomaar voorbij laten gaan.  Dit zou wel heel gemakkelijk zijn.  Er werd al een oproep gedaan aan de Dongense Peeën en Peeërinnen om het ons welbekende Peeënlied “Corona-proof” op te nemen en in te zenden zodat we toch nog met z’n allen kunnen zingen.

Daar komt deze week de aankondiging bij van een wel héél speciale editie van de 11-11-viering: “Peeënrijk draait door!”  Wilbert den Boer zal als onze “eigen” Peeënrijkse “Mathijs van Nieuwkerk” de presentatie voor zijn rekening nemen. Wilbert ontvangt in zijn talkshow diverse gasten en tijdens deze uitzending wordt natuurlijk de hele hofhouding van het Peeënrijk voor het seizoen 2020-2021 bekend gemaakt.

Wie wordt er Prins van ’t Peeënrijk? Wie wordt zijn Adjudant? Zijn er verder nog wisselingen in de hofhouding? Tja, hoe kom je daar achter dit jaar? Stichting “De Peeënstekers” nodigt daarom alle Peeën en Peeërinnen uit om op zaterdag 14 november, klokslag 20:00 uur op www.peeenstekers.nl af te stemmen op “Peeënrijk draait door!”. Zorg dat je er bij bent!

Tijdens deze uitzending zal ook het motto voor 2021 bekend worden gemaakt.

Reacties