De Pastorie krijgt vorm, nog 1 appartement beschikbaar

Foto:

Grote steigers en bouwdoeken omgeven de voormalige St. Josephpastorie op de hoek van de Jan Mertenslaan en de Sint Josephstraat. De Dongense projectontwikkelaar Publieke Werken heeft het initiatief genomen om deze pastorie uit 1907 te verbouwen tot zeven luxe appartementen.

Onlangs werd het originele ornament op de punt van het dak bevestigd, waarmee het gebouw weer een stukje van haar historische waarde terug heeft gekregen. Eric van den Bosch van Publieke Werken vond het karakteristieke ornament op het terrein van de Pastorie en bewaarde het goed. “Ik denk dat het er een tijd geleden afgevallen is. Gelukkig staat het ornament nu weer te pronken op de top en daar hoort het ook.”

De Pastorie is een waardevol historisch monument, dat momenteel wordt verbouwd en toekomstbestendig gemaakt wordt. Het grootste deel van de zeven appartementen in de Sint Josephpastorie heeft al een nieuwe eigenaar, er is nog één appartement beschikbaar. Dit betreft het appartement op de loft-verdieping waar je vanuit de loggia een prachtig uitzicht hebt over Dongen en natuurlijk ook uitkijkt op de torenspits van de oude Sint Josephkerk die op de hoek Hoge Ham-Sint Josephstraat nog staat te pronken. “Het appartement is voorzien van extra luxe zoals een tweede badkamer en airo” aldus Eric van den Bosch, die aangeeft dat de oplevering zal plaatsvinden in het voorjaar van 2021. “Als alles volgens plan verloopt kunnen de kopers er nog voor de volgende zomer in en dat geldt ook voor degene die het enige nog beschikbare, luxe appartement op de bovenste verdieping met dat fantastische uitzicht zou wil betrekken.”

Het fantastische uitzicht vanaf de loggia

“De appartementen krijgen overigens allemaal veel daglicht en enkele ouderwets hoge plafonds, gecombineerd met moderne luxe én energielabel A” vervolgt Eric. “Bij ieder appartement is bewust gedacht aan grote buitenruimtes. Dat kan, afhankelijk van de verdieping een tuin, een terras of een balkon zijn. Ieder appartement heeft een eigen parkeerruimte en het bijzondere is, dat er indien gewenst voorzieningen zijn voor het opladen van een elektrische auto. In de grote fietsenberging kunnen elektrische fietsen opgeladen worden. Zowel het laadpunt van de auto als de fietsen zijn per appartement aangelegd zodat men het eigen verbruik volledig inzichtelijk heeft. Daarnaast kunnen de toekomstige bewoners gebruik maken van een gezamenlijke hobbyruimte en de wijnkelder, die zich in de authentieke pastoriekelder bevindt.

 

Meer informatie over het appartement wat nog beschikbaar is vindt u op: https://www.funda.nl/koop/dongen/appartement-41699038-sint-josephstraat-114-7/ Hier vindt u ook een beschrijving en enkele impressies. Mocht u interesse hebben in dit appartement dan kunt u mailen naar de makelaar [email protected] of bellen naar Van den Bosch Makelaars 0162-321616.

Reacties