Huisartsenpraktijk Kloosterpad verhuist naar voormalige politiebureau

Foto:

Huisartsenpraktijk Kloosterpad gaat verhuizen. Naar verwachting wordt in april 2021 de nieuwe praktijk in het voormalige politiebureau van Dongen geopend.

De praktijk van huisartsen Tim Baijens, Anniek Baijens-van Haren, Loet Birker en Yvonne Panken is de afgelopen jaren in aantal patiĆ«nten en medewerkers flink gegroeid. De huidige praktijk, gevestigd in Medisch Centrum Beljaart, is te klein geworden om alle plannen die er voor de toekomst zijn, voldoende te kunnen realiseren. “We zijn in de loop van de afgelopen jaren veel meer onderzoeken en behandelingen in eigen beheer gaan doen. Ook zijn we een echte opleidingspraktijk voor huisartsen in opleiding, co-assistenten, geneeskundestudenten en doktersassistentes. Het is nu echt puzzelen met de ruimte” zo is te lezen in een persbericht.

Uitbreiden van de bestaande locatie bleek onvoldoende mogelijk. Het al lang leegstaande politiebureau is voor de maatschap een ideale plek om te voorzien in de ambities voor de toekomst. Er is ruim voldoende ruimte om op de begane grond een ruim opgezette praktijk in te richten. Het pand is zeer gunstig gelegen; op een steenworp afstand van de huidige locatie en heeft voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. “Het is een markant pand op een mooie plek, dat al lang leegstaat. We zijn er trots op dat we dit gebouw een goede nieuwe bestemming kunnen geven.”

De huisartsenmaatschap is eigenaar is geworden van het pand en gaat ingrijpend verbouwen, waarbij ook alle installaties verduurzaamd worden. De bovenverdieping wordt verhuurd aan andere partijen met een medische bestemming. In elk geval gaat de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD er ruimte huren, wat betekent dat het consultatiebureau ook naar het oude politiebureau verhuist. Zeker is ook dat op de begane grond een medicijn-automaat van de Dongense Service-apotheek komt.

Meer informatie over de verbouwing en verhuizing is te vinden op www.huisartsenpraktijk-kloosterpad.nl

Reacties