EET met je hart: steun de horeca én de eenzame ouderen

Foto:

Vanwege de horecasluiting is de jaarlijkse EET met je hart campagne uitgesteld naar 1 tot en met 31 december 2020

Met de landelijke EET met je hart campagne van stichting Met je hart wordt jaarlijks geld opgehaald om structurele ontmoetingen in de horeca te realiseren voor kwetsbare ouderen die kampen met gevoelens van eenzaamheid. “In coronatijd is de groep eenzame ouderen verdubbeld. Wij zien dat ouderen enorm lijden onder eenzaamheid en onze ontmoetingen en acties zijn nu belangrijker dan ooit”, aldus Lisette Veenstra, coördinator in Dongen. “Daarom gaan we dit jaar opnieuw campagne voeren van 1 tot en met 31 december om eenzaamheid bij ouderen op de kaart te zetten en zoveel mogelijk euro’s op te halen.”

Met je hart Dongen roept inwoners al 5 jaar op om vanaf 1 november zes weken lang één euro te doneren wanneer zij eten (kopen) in restaurants of foodwinkels die zich hebben verbonden aan de EET met je hart campagne. ‘Help eenzame ouderen én de horeca’, is de oproep dít jaar. Omdat de horeca gesloten is, start de campagne dit jaar op 1 december. “De horeca is belangrijk voor Met je hart, omdat we daar onze ontmoetingen organiseren. Wij roepen dan ook iedereen op om de horeca te steunen waar dat kan”, aldus Veenstra. “Zowel de horeca als de Met je hart ontmoetingen staan in tijden van corona onder druk en gevoelens van eenzaamheid nemen alleen maar toe. Wij zorgen ervoor dat ouderen niet alleen komen te staan, dat ze ondanks alles in contact blijven. Waar het kan wordt de horeca hierbij betrokken en zodra ontmoeten weer mogelijk is, brengen wij mensen met ons hart weer bij elkaar”.

Iemand hebben om de dag mee te bespreken is voor velen zo ‘gewoon’. Voor veel ouderen is dit echter niet zo gewoon. “Jouw stem is de enige die ik hoor”, horen wij met regelmaat. De ruim 100 vrijwilligers die actief zijn binnen Met je hart Dongen zijn dagelijks bezig met het verzachten van eenzaamheid onder ouderen. “Nu fysieke ontmoetingen niet mogelijk zijn, zijn er tal van andere manieren waarop we voor deze ouderen van betekenis zijn”, vertelt Lisette Veenstra. “Zo bellen we onze ouderen nu voor een praatje en proberen we ze te verwennen met iets lekkers of een aardigheidje. Jaarlijks zorgt de EET met je hart campagne niet alleen voor financiële middelen die wij in Dongen besteden, maar ook voor nieuwe vrijwilligers die geïnspireerd raken en opstaan tegen eenzaamheid.”

De EET met je hart campagne brengt ouderen bij elkaar door middel van: eten. Steun de lokale horeca daar waar het kan. Juist nu! December is dé maand om af te rekenen met eenzaamheid. Ook onze burgemeester en ambassadeur Marina Starmans steunt ons tijdens de campagne. Met je hart ontving in 2019 een Appeltje van Oranje uit handen van Koningin Máxima.

Op de website – www.metjehart.nl – zijn de restaurants en winkels te vinden die meedoen met EET met je hart. Op Facebook en Instagram zie je wat Met je hart Dongen allemaal doet.

Reacties