Veertiende DongenIce gaat on tour

Foto:

Wat hadden de vrijwilligers van DongenIce dit jaar graag een vertrouwde editie van het jaarlijks terugkerende winterevenement georganiseerd. Met schaatsen, roetsjen, curlen en een hapje en een drankje met muziek en kinderactiviteiten in de winterhuiskamer.

Want wat is er nu mooier dan het jaar met familie en vrienden in winterse sferen af te sluiten en het nieuwe jaar goed te beginnen? Ondertussen een echte traditie met meer dan 70.000 bezoekers, 250 vrijwilligers en meer dan 125 sponsors. Een echt Dongens evenement, waar ondertussen ook uit de wijde omtrek bezoekers op af komen. Maar wat maakt dat coronavirus het ons allen lastig.

Sinds de zomer zijn er al diverse plannen om een coronaproof editie van het schaatsevenement te organiseren de revue gepasseerd. En elke keer werden de regels aangescherpt. Nu is het bestuur van DongenIce zover om een alternatief te presenteren dat voldoet aan de huidige scherpe maatregelen. Het maakt hen trots om het startsein te geven van een wel héél bijzondere editie van DongenIce.

DongenIce on tour
In het weekend voor kerst, van vrijdagmiddag 18 december tot en met dinsdag 22 december, strijkt DongenIce met een royale, synthetische schaatsbaan neer in de grote zaal van De Cammeleur om kinderen tot en met groep acht uit de gemeente Dongen, de mogelijkheid te geven om gezellig een uur te komen schaatsen in de winterse omgeving van DongenIce. Zij kunnen zich daarvoor in december online inschrijven op de website van DongenIce.

Schoolschaatsen
In de week van 14 tot en met 18 december gaat ook het schoolschaatsen gewoon door maar dan op Kunstijsbaan Breda waar de kinderen met een touringcar naar toe gebracht worden. Komende week benadert DongenIce de basisscholen uit de gemeente Dongen met een aanbod om een uur te komen schaatsen op Kunstijsbaan in Breda om daarna de planning te maken.

Samenwerking gemeente Dongen
Deze bijzondere editie van DongenIce is tot stand gekomen in nauw overleg met de gemeente Dongen. Het DongenIce-bestuur kijkt bijzonder nauwkeurig hoe ze alle maatregelen in acht kunnen nemen zodat ze ieders gezondheid en veiligheid kunnen waarborgen. Ze streven naar een sportieve, veilige, gezonde en gezellige winteractiviteit voor de Dongense jeugd en blijven daarmee bij de kern van hun missie om kinderen de mogelijkheid te bieden om te schaatsen in het centrum van Dongen. Mochten de maatregelen versoepelen, dan kunnen wellicht zelfs volwassenen mee genieten van de DongenIce sfeer bij De Cammeleur.

Dit is het startsein voor DongenIce editie 14. De komende weken werkt de organisatie achter DongenIce de details uit van deze bijzondere veertiende editie. Houd de social mediakanalen van DongenIce en de Dongense mediapartners in de gaten voor meer informatie.

Reacties