Aantal coronabesmettingen in Dongen naar 124 in twee weken, geen ziekenhuisopnames of overlijdens

Foto: Pixabay License

Dinsdag heeft het RIVM de nieuwe coronacijfers naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat Dongen in de periode van 7 oktober tot en met 20 oktober te maken heeft (gehad) met 124 COVID-19 besmettingen. Er zijn in deze periode overigens geen ziekenhuisopnames of overlijdens gemeld in Dongen.

Stijging naar 124 besmettingen
De cijfers die het RIVM dinsdag heeft gedeeld zijn bijgewerkt t/m 20 oktober, 10.00 uur. In de vorige periode van twee weken (van 23 september tot 6 oktober) was er in Dongen sprake van 58 besmettingen. Ook Dongen ontkomt dus niet aan de stijging in het aantal besmettingsgevallen, die landelijk te zien is. In de afgelopen periode van twee weken zijn er geen Dongenaren opgenomen in het ziekenhuis met corona. In deze periode zijn er ook geen Dongenaren overleden aan corona.

Landelijke cijfers
Afgelopen week steeg het aantal meldingen van COVID-19, het aantal patiënten in de ziekenhuizen en het aantal IC intensive care -opnames landelijk gezien ook verder. De snelheid waarmee het aantal nieuwe meldingen stijgt lijkt echter iets af te nemen. Dit zou een gevolg kunnen zijn van de maatregelen die eind september van kracht werden.

GGD-teststraten en percentages positief
Van 6 – 18 oktober werden 311.188 personen* getest in de GGD-teststraten in Nederland, dit zijn ruim 30.000 personen meer dan in de week ervoor. De uitslag is bekend van 269.753 personen. Van deze groep testten 38.859 positief. Het percentage positieve testen steeg daarmee naar 14,4%. In alle regio’s steeg dit percentage. In sommige GGD-regio’s testte wel 1 op de 5 mensen positief op COVID-19. Het blijft volgens de RIVM dan ook belangrijk om je te laten testen en om er niet vanuit te gaan dat het slechts om een ‘herfstkuchje’ of ‘najaarsverkoudheidje’ gaat als je klachten hebt die passen bij COVID-19.

Reproductiegetal R
Het reproductiegetal is met 1,22 (ondergrens: 1,19 , bovengrens: 1,25) Dit betekent dat 100 mensen met COVID-19 samen 122 andere mensen besmetten met het virus.

KLIK HIER voor de meest actuele informatie op de website van RIVM

*bron: GGD GHOR

Reacties