De Wegwijzer: “Groene school”

Foto:

De kinderen van Basisschool De Wegwijzer in ’s Gravenmoer zijn in de Week van de Duurzaamheid zelf bewust geworden van de hoeveelheid afval die ze in één week produceren en ze hebben meegedacht over manieren hoe we dat kunnen verminderen.

De kinderen hebben al verschillende oplossingen gevonden. Bijvoorbeeld: Geen kleine pakjes, blikjes en flesjes drank meer kopen en zeker niet zomaar in de natuur gooien. Geen fruit en groente in verpakking, maar los en in een herbruikbaar zakje doen.

De kinderen gingen een Challenge aan: Binnen twee weken 500 zwerfblikjes en –flesjes opruimen. Best wel veel en iedereen was benieuwd of ze dat wel zouden halen! Helaas haalden ze binnen twee weken 721 blikjes en flesjes op en ontdekten de kinderen er in de stuiken bij de sportvelden in 10 minuten tijd 65! De blikjes hangen tijdelijk in zakken aan de boom op het schoolplein, boven een grote vis, gemaakt van afvalplastic en gevuld met verpakkingsmateriaal dat thuis door de kinderen in één week werd verzameld.
De tekst op de vis: (te)veel hè! zegt genoeg!

De kinderen hebben, van sponsor Coöp, allemaal drie herbruikbare zakjes gekregen om daar los fruit of groente in te doen bij de boodschappen. Van boomgaard Lis boa hebben de kinderen allemaal een appel voor in het zakje gekregen. In het kader van Duurzaamheid hebben de kinderen van groep 7/8 een brief gestuurd aan de burgemeester om de Gemeente over te halen om weer een GFT bak te plaatsen en het GFT afval ook op school op te halen.

Bewustwording is het begin en de kinderen en ouders van De Wegwijzer zullen door middel van deze projecten zeker bij blijven dragen aan het duurzaam maken van onze aarde.

Reacties