Jos Nollen 60 jaar lid van Dongense Biljart Bond

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Wethouder René Jansen heeft vrijdagochtend een gemeentelijke oorkonde uitgereikt aan Jos Nollen. Hij is biljarter pur sang en doet aal 60 jaar het spel eer aan.

Voor Jos is het spel en sport tegelijk. In 1960 gaf hij zich als jongvolwassene op als lid van de biljartvereniging die haar domein had en heeft in café De Valk. Hij maakte carrière als biljarter maar ook bestuurlijk gaf hij zijn beste krachten aan de vereniging. Een aantal jaren was hij zelfs voorzitter van de club. Nog steeds is Jos actief in café de Valk, maar speelt nu al heel veel jaren bij de Bobo’s, een satelliet team van de Valk. Jos wordt binnen de club erkend als een gezellige en praatgrage biljarter. En zelfs nu op toch al hoge leeftijd is Jos nog steeds de biljarter die vaak de meeste punten pakt voor het team.

Iedereen kent ook de vele anekdotes die Jos vertelde. Zo hield hij een tijdje vogeltjes en een keer moest er een pootje gespalkt worden. Met uiterste precisie ging Jos aan het werk, maar toch ging er iets fout bij het afknippen van het verband. Jos knipte niet het verband maar het goede pootje van het arme beestje af. Er is ook nog het sterke verhaal over een lachende hond. Jos kan het vertellen als geen ander. Een aantal jaren geleden werd er een 2e biljart geplaatst in café de Valk. Als oudste lid had Jos de eer het biljart in te wijden door middel van de opstoot waar een partij altijd mee begint. Kastelein Jan beloofde Jos 10 consumpties als hij de opstoot zou maken, want meestal mist Jos de opstoot. Maar deze keer maakte hij de opstoot en verdiende daarmee 10 consumpties, een lange neus trekkend naar de kastelein. Jos is het oudste (levenslustige) lid van de biljartvereniging en zou nog graag meedoen.

Nu het coronavirus ook deze vereniging vanaf maart bezig houdt, is Jos wel wat voorzichtiger geworden en wil hij contact met andere mensen zoveel mogelijk vermijden. Hopelijk kan de biljartclub Jos binnenkort weer begroeten in de Valk om zijn partijtje te spelen op de groene tafel. Van harte proficiat met dit prachtige jubileum. De oorkonde krijgt een speciaal plekje bij Jos thuis.

foto’s: Jan Stads| Pix4Profs 

Met dank aan: Piet Eelants/dongenhomespot

Reacties