3FM Serious Request komt naar Dongen

Foto: 3FM Serious Request

De landelijke eindejaarsactie Serious Request: The Lifeline van radiozender 3FM komt dit jaar ook naar Dongen.

Serious Request: The Lifeline
Tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 lopen 3 dj-teams door Nederland om in actie te komen voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat. Ze starten in Roermond op 18 december en eindigen in Zwolle op kerstavond (24 december). 24 uur per dag maken zij live radio vanuit heel het land en zijn ze via livestreams online en op televisie te volgen. In etappe 10 lopen zij van Udenhout via Loon op Zand, de Moer en de Vaart naar Dongen. In ons dorp wordt het duo Sander Hoogendoorn en Timur Perlin  afgelost door Frank van der Lende en Eva Koreman, die via Oosteind, Oosterhout en Raamsdonksveer op weg gaan naar Hank.

Het Rode Kruis
Overal staan hulpverleners, lokale klinieken en ziekenhuizen onder hoogspanning als gevolg van de coronapandemie. Zij zijn overbelast, vaak met desastreuze gevolgen. De opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 gaat naar het Rode Kruis, dat zich in Nederland en in het buitenland inzet om die druk op hulpverleners te verlichten met mensen en middelen. Ook helpt het Rode Kruis de verspreiding van corona tegen te gaan. Het Rode Kruis helpt de GGD in het uitvoeren van bron– en contactonderzoeken om verspreiding van het virus te voorkomen en bij het runnen van coronatestlocaties op diverse plekken in het land. Daarnaast helpt het Rode Kruis bij het afnemen van coronatesten aan huis. Tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar sprongen honderden Rode Kruis vrijwilligers wekenlang bij om huisartsen, zorgpersoneel en ziekenhuizen te ontlasten en versterken.

Doe ook mee!
Wil jij ook in actie komen voor 3FM Serious Request: The Lifeline 2020? Dat kan! Doneer, kom in actie of loop mee vanuit huis met the lifeline. Hoe het meelopen werkt en hoe je jezelf kan laten sponsoren vind je in de onderstaande link. En kijk het onderstaande filmpje voor meer informatie.

Reacties