Ook in het Peeënrijk komend seizoen geen optochten en andere fysieke evenementen

Foto:

In een vandaag verzonden bericht geeft Stichting De Peeënstekers, de organisator van de centrale carnavalsviering in Dongen, aan dat er in het komende seizoen geen evenementen worden georganiseerd in verband met de coronamaatregelen.

Het volledige bericht van Stichting De Peeënstekers

In het persbericht van augustus heeft stichting ‘de Peeënstekers’ gecommuniceerd dat carnaval 2021 er anders dan normaal uit gaat zien. Graag willen we op basis van de huidige maatregelen een update geven over het komend seizoen. In de afgelopen periode hebben we de mogelijkheden onderzocht om de carnavalsevenementen in het Peeënrijk te kunnen organiseren, echter blijkt dit, na het overwegen van diverse alternatieven, met de huidige coronamaatregelen niet mogelijk te zijn. Stichting ‘de Peeënstekers’ heeft daarom besloten alle voorevenementen en evenementen tijdens carnaval, waaronder de optochten, dit jaar niet te organiseren.

De komende maanden gaan we alternatieven uitwerken, die binnen de richtlijnen van het RIVM, op een veilige manier kunnen worden georganiseerd. Zo bekijken we bijvoorbeeld de mogelijkheden voor een live-uitzending tijdens de carnavalsdagen om het carnavalsgevoel in het Peeënrijk ook in deze moeilijke coronaperiode levend te houden. Daarnaast organiseren we zoals eerder vermeld een alternatieve Elf-Elf viering. Deze zal zoals eerder gecommuniceerd, digitaal worden georganiseerd en te zien zijn op zaterdag 14 november om 20:00 uur, zodat alle peeën en peeërinnen deze vanuit huis
kunnen bekijken. Een onmisbaar onderdeel hiervan is het samen zingen van het Peeënlied. Echter kunnen we vanwege de huidige coronamaatregelen niet samen het lied ten gehore brengen zoals we gewend zijn, maar de Elf-elf viering kan natuurlijk niet zonder Peeënlied voorbijgaan.

 

Daarom willen we graag een compilatie maken van verschillende carnavalsvierders die, binnen de huidige maatregelen van het RIVM, het lied meezingen. Meer informatie hierover volgt snel op www.peeenstekers.nl. De beslissingen die we hebben moeten nemen, waren moeilijk, maar bij ons staat de gezondheid en veiligheid van alle Peeën en Peeërinnen voorop. Wij hopen dat we carnaval 2022 weer kunnen organiseren zoals we dat gewend waren.

Reacties