Vanaf maandag weer speciale uren voor kwetsbare groepen bij JUMBO

Foto: Pixabay License/Alexas_Fotos

Supermarkt JUMBO breidt vanaf maandag haar openingstijden uit. Deze uitbreiding is bedoeld voor kwetsbare groepen. Ouderen, mensen met een mobiele beperking en zorgpersoneel kunnen voortaan op werkdagen vanaf 07.00 uur terecht voor hun boodschappen.

Op die manier lopen kwetsbare groepenj minder risico het coronavirus op te lopen en hebben zij minder kans om mis te grijpen. In diverse andere landen hadden supermarkten al speciale openstellingen voor ouderen en zorgpersoneel. Vanuit de politiek werden de supermarkten deze week al opgeroepen om weer met zo’n uitbreiding van openingstijden te komen. Deze mogelijkheid werd in het voorjaar ook al een tijdlang aangeboden en komt nu dus weer terug

JUMBO roept zijn andere klanten op rekening te houden met de extra openstelling en de kwetsbare groepen dagelijks de ruimte te geven tussen 7.00 en 9.00 uur in de ochtend. Het bedrijf vraagt verder alle klanten anderhalve meter afstand te houden, ook tot de kassamedewerkers en de vakkenvullers.

Om het personeel bij de kassa’s te beschermen hebben supermarkten plexiglazen scheidingswanden aangebracht en werden strepen getrokken om aan te geven hoeveel afstand anderhalve meter is. Verder riepen de supermarkten al op zo veel mogelijk met pin te betalen in plaats van met contant geld.

Reacties