Automobilist rijdt onder invloed van alcohol en drugs op fietspad

Foto:

In de nacht van vrijdag op zatedag, zagen agenten van politieteam Langstraat rond 02.15 uur een voertuig vanaf de Monseigneur Ariensstraat via het fietspad de Monseigneur Schaepmanlaan te Dongen op rijden.

De agenten wilden de bestuurder staande houden en deze verbaliseren voor het rijden over het fietspad. De agenten zagen dat beide inzittenden druk aan het bewegen waren in het voertuig en vermoedelijk iets aan het wegstoppen waren. Tijdens de staandehouding bleek dat de 20 jarige Dongenaar enkele gripzakjes met cocaïne verstopt had.

Foto: Politieteam Langstraat

Tevens werd van de bestuurder een speekseltest (testen op gebruik drugs) en ademtest (testen op gebruik alcohol) afgenomen.  Beide testen waren positief wat inhield dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs (cocaïne) was. De bestuurder is overgebracht naar het politiebureau te Rijen voor het ondergaan van een bloedproef en ter afwerking van de inbeslag genomen drugs.

Als de uitslag bekend wordt zal proces-verbaal opgemaakt worden. Met een rijverbod van 24 uur en bekeuring voor het rijden over het fietspad op zak is de bestuurder na bloedafname in vrijheid gesteld.

Reacties