Helaas ook geen Dongense Corona Quiz

Foto:

De gevolgen van de nieuwe maatregelen, die premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maandagavond bekendmaakten, zijn meteen al voelbaar in Dongen. Zo heeft de organisatie van de Dongense Corona Quiz, die gepland stond voor aanstaande zaterdag 3 oktober, moeten besluiten deze activiteit te annuleren.

Nadat het bestuur van De Dongense Dorps Quiz eerder dit jaar al het besluit moest nemen. dat de zesde editie van DDDQ, op 26 september 2020, geen doorgang kon vinden in verband met de onzekerheid rondom het coronavirus, kwam men met een coronavriendelijk alternatief: De Dongense Corona Quiz. Teams van twee personen en het aanhouden van de gepaste afstand van anderhalve meter zou moeten gaan zorgen voor een soort van alternatief voor DDDQ. De animo was groot want het maximale aantal van 50 teams schreef zich in.

Helaas maken de nieuwe maatregelen het onmogelijk om zelfs deze quiz in aangepaste vorm te organiseren.  Het bestuur van DDDQ heeft daarom besloten om De Dongense Corona Quiz te annuleren. Of er een nieuwe datum komt waarop deze quiz alsnog georganiseerd gaat worden is niet zeker. “Er is veel onduidelijkheid. We zullen moeten afwachten hoe de situatie rondom corona zich ontwikkeld, voordat we daar over kunnen nadenken” aldus DDDQ voorzitter Peter van der Maade.

In een mailing aan de deelnemers geeft de Cammeleur aan: “Naar aanleiding van de persconferentie van de minister-president van gisteravond hebben wij helaas moeten besluiten om de Dongense Corona Quiz die gepland stond voor a.s. zaterdag 3 oktober niet door te laten gaan. Afhankelijk van hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkeld gaan we bekijken of het mogelijk is om op een later tijdstip de quiz alsnog te laten plaatsvinden. Jullie ticket blijft hiervoor geldig. We hopen snel met een alternatieve datum bij jullie terug te komen.”

 

 

Reacties