Voedselbank moet op zoek naar nieuwe locatie

Foto: Flickr

De Voedselbank, die nu nog gehuisvest is in het gebouw aan de Planetenstraat, moet op zoek naar een nieuw onderkomen.

De gemeente, die eigenaar is van het gebouw, heeft het pand verkocht aan Casade. Die gaat het meenemen in de ontwikkeling van Heuveleind, het gebied tussen Dunantstraat- Schweizerstraat- Pasteurstraat en Planetenstraat. De gemeente heeft de huur opgezegd en de Voedselbank laten weten dat ze op 1 december het pand uit moet.

Door: Bernadette Klerx

PvdA-raadslid Tonny Dijck wilde van de wethouder de stand van zaken wel eens weten, want de Voedselbank had onlangs alle raadsfracties uitgenodigd voor een bezoek. De Voedselbank had daarbij ook geklaagd over slechte communicatie met de gemeente. Wethouder Eline van Boxtel legde het graag uit. ‘De voedselbank wist dat de Planetenstraat een tijdelijk onderkomen was en het is primair geen taak van de gemeente om te zorgen voor huisvesting. Dat moeten ze zelf doen.’

‘Ik weet dat ze de communicatie met de gemeente niet goed vinden, maar we hebben toch echt wel gecommuniceerd. We hebben bijvoorbeeld wat voorstellen gedaan voor mogelijke locaties. En Casade heeft toegezegd dat ze mogen blijven zitten totdat er gesloopt wordt en dat is 1 maart 2021. Dat geeft dus ook wat extra lucht om nieuwe ruimte te zoeken. Met Casade hebben we afgesproken dat zij in hun eigen woning- en gebouwenbestand ook eens kijken naar geschikte ruimte en aan onze centrummanager hebben we ook gevraagd om eens rond te kijken’.

Reacties