Behoud ‘blikvanger’ Westerlaan onzeker

Foto:

Als mensen de ‘blikvanger’ aan de Westerlaan ter hoogte van de Rijnstraat blijven gebruiken om van alles en nog wat te dumpen, dan haalt de gemeente hem weg. Dat antwoordde wethouder René Jansen op vragen van Volkspartij Dongen- raadslid Rob Biesheuvel.

Door: Bernadette Klerx

‘Deze ‘blikvanger’ wordt al jarenlang gebruikt als illegale vuilstortplaats. Er wordt op deze locatie van alles gedumpt, zelfs matrassen en laminaatvloeren. Is het misschien niet beter deze blikvanger te verwijderen, omdat er er toch niet gehandhaafd kan worden’, zo stelde Biesheuvel voor.

Wethouder Jansen kende het probleem en kon zich wel vinden in de suggestie van Biesheuvel. ‘Het is bekend dat deze plek gebruikt wordt voor het dumpen van grof afval. In het verleden haalden wij dat altijd zo snel mogelijk weg, maar dat had juist een averechts effect. Zo gauw het vuil weg was, werd er weer opnieuw gedumpt. Daarom hebben we enige tijd geleden besloten om het grof vuil wat langer te laten staan, in de hoop dat mensen elkaar aanspreken op hun gedrag. De komende maanden moet duidelijk worden of dit inderdaad helpt. Zo niet, dan gaat de blikvanger weg’.

Reacties