Geen ‘normale’ Sinterklaasintocht en Winterspelen in Dongen in 2020, organisatie werkt aan alternatief

Foto:

Afgelopen zomer hebben vele Dongense kinderen kunnen genieten van de Thuisspelen als alternatief voor de 60ste editie van de Zomerspelen, die wegens Corona geen doorgang kon vinden. Na dit bijzondere evenement beginnen het bestuur en de vrijwilligers van Stichting Dongense Jeugdraad normaal ieder jaar met voorbereidingen voor de Winterspelen en de Sinterklaasintocht.

De organisatie ziet zich echter vanwege alle coronamaatregelen gedwongen om deze evenementen op een hele andere wijze te gaan invullen. in een bericht meldt Stichting Dongense Jeugdraad: “Binnen de vrijwilligersgroep was de hoop groot om deze twee evenementen door te laten gaan zoals wij en jullie deze kennen. Helaas hebben wij vanwege alle maatregelen die er op dit moment nog gelden rondom het Coronavirus moeten besluiten dat de Sinterklaasintocht en de Winterspelen in hun huidige vorm niet mogelijk zijn.”

Er wordt echter flink nagedacht en hard gewerkt om met een alternatief voor zowel de Sinterklaasintocht als de Winterspelen op de proppen te komen. “Net als bij de Thuisspelen zullen wij ons best doen om voor de kinderen in Dongen een mooi en passend alternatief te bedenken, zodat de Sint en zijn Pieten welkom worden geheten in Dongen op 14 en 15 november, en zodat er in de winter nog mooie avonturen kunnen worden beleefd op 28 en 29 december! De vrijwilligers gaan op dit moment aan de slag met het bekijken van alle mogelijkheden. Houd onze sociale media en website in de gaten voor meer informatie” aldus Stichting Dongense Jeugdraad.

Reacties